Руският енергиен гигант Лукойл ще инвестира 101 млн. долара в

...
Руският енергиен гигант Лукойл ще инвестира 101 млн. долара в
Коментари Харесай

Лукойл инвестира $101 милиона в рафинерията си в Румъния

Руският енергиен колос " Лукойл " ще влага 101 млн. $ в румънската си рафинерия Petrotel Lukoil до 2021 година, заяви новият шеф на предприятието Алексей Коваленко.

" Petrotel-Lukoil е една от най-хубавите рафинерии на нашата група. Ще модернизираме коксовата централа, където ще бъде приключен план за 71.8 млн. $ през 2021 година и ще изградим нов комплекс за възобновяване на сярата, за който ще заделим 29 млн. $ с краен период за довеждане докрай през 2021 година ", споделя Коваленко, представен от локалния вестник Ziarul Financiar.

По думите му компанията ще прегледа оптимизацията на цялостните софтуерни процеси.

" Лукойл " възобнови капиталовите си проекти в Румъния, откакто нейни чиновници бяха оправдани по дело за машинация, в което беше забъркана и компанията.

 Лукойл възнамерява ново произвеждане за €1 милиард в рафинерията в Бургас
Лукойл възнамерява ново произвеждане за €1 милиард в рафинерията в Бургас

Руската компания няма да усилва бензиностанциите си у нас

В края на октомври румънски съд отсъди в интерес на " Лукойл " и чиновниците й, в това число някогашния началник на рафинерията в страната Андрей Богданов. Решението обаче може да бъде обжалвано от прокурорите.

Lukoil Petrotel и неговите представители бяха упрекнати от прокурори през 2015 година за финансови измами, в това число пране на пари и корист с заеми, които са ощетили бюджета на страната със 7.6 милиарда леи (1.76 милиарда евро).

По време на следствието прокурорите конфискуваха акции и банкови сметки на компании, принадлежащи на групата " Лукойл ", на стойност 2 милиарда евро.

По друго дело компанията бе задължена да заплати 17.1 млн. $ обезщетение на един от доставчиците си в страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР