Руският дипломат в Босна и Херцеговина Игор Калабухов разбуни духовете

...
Руският дипломат в Босна и Херцеговина Игор Калабухов разбуни духовете
Коментари Харесай

Руски дипломат: Кой каза, че нямаме планове срещу страните от НАТО?

Руският посланик в Босна и Херцеговина Игор Калабухов разбуни духовете в локалните медии с откровено изказване за локалния канал Face TV, на Украйна.

Фокусът на разговора е друг скандал, предизвикан от посланика - Калабухов показа, че Босна и Херцеговина има право да взема решение дали да бъде член на НАТО, единствено че Москва си резервира правото да отговори на сходна стъпка. Посланикът дори заплаши, че е възможно да се повтори сюжетът в Украйна.

" Ако тя (Босна и Херцеговина) реши да взе присъединяване в нещо, това е вътрешен въпрос. Но нашата реакция е друг въпрос. С образеца на Украйна показахме какво чакаме. Ако има заплаха, ще реагираме ", показа съветският дипломат, показан от " Европейска истина ".

В днешното си изказване посланикът се опита да оправдае предходните си изказвания.
" Ние не сме против присъединението към НАТО. Това не е заплаха, може би предупреждение... Решете сами. Това е като безсрамен кръг, споделих към този миг... Ето, да вземем за образец: Бих стана член на НАТО, и Брюксел взема решение да постави там нуклеарни ракети, насочени към Москва. Ние ще оценим стратегическата конюнктура, така че смятам, че европейската система, а не НАТО, би трябвало да бъде изходът ", показа той.

На въпрос дали и в този миг Русия не е " обезпокоявана " от прилежащи страни, които към този миг са членки на НАТО, Калабухов направи още едно скандално изявление:
" Откъде знаете, че не планираме нищо срещу Хърватия, Унгария или Полша? Имаме планове срещу НАТО. Оценяваме геостратегическата конюнктура, гледаме откъде идват заканите и реагираме ", показа той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР