Руският диктатор Владимир Путин, въпреки многократните си публични изяви, не

...
Руският диктатор Владимир Путин, въпреки многократните си публични изяви, не
Коментари Харесай

ISW: Защо Путин мълча на 24 февруари?

Руският деспот Владимир Путин, макар многократните си обществени изяви, не направи нито едно изказване през последните дни по повод годишнината от нахлуването на Русия в Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9621
Това се показва в дневния отчет за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Анализаторите изясняват, че диктаторът мълчи, тъй като Русия не е съумяла да реализира нито една от оповестените си цели и не е постигнала обилни териториални придобивки от юли 2022 година насам.

Въпреки това, както се отбелязва в отчета, заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев се изрече провокативно за това, че Русия е " спечелила войната ", и повтори, че " с цел да реализира задачите си, е жизненоважно да отблъсне границите допустимо най-далеч, дори това да са границите на Полша ".

" Думите на Медведев акцентират обстоятелството, че Кремъл продължава да преследва нереалистичните си максималистични цели, макар че не може да предложи на съветския народ никакви обилни придобивки след една година на скъпоструваща война в Украйна ", показва ISW.

В същото време специалистите пишат, че съветският боен нарушител Игор Гиркин вместо това е коментирал годишнината от нашествието и е нарекъл забележките на Медведев нелепости.

Игор Гиргин акцентира, че е доста мъчно да се победи страна с външна поддръжка благодарение на нестимулирани съветски войски, отсъстващо гражданско общество и мощно промиване на мозъци.

Руски източник се възползва от публикуването на кротичък проект от 12 точки от Китай, с цел да показа неопределено Китай като страна, подкрепяща войната на Русия в Украйна, написа news.bg.

На 24 февруари китайското министерство на външните работи разгласява документ, озаглавен " Позиция на Китай относно политическото споразумяване на рецесията в Украйна ", в който се приканва Украйна и Русия да зачитат суверенитета си, да прекратят военните дейности, да възобновят мирните договаряния, да понижат стратегическите опасности и да прекратят едностранните наказания.

Съветникът на ръководителя на Луганската национална република (ЛНР) Родион Мирошник погрешно твърди, че мирният проект на Китай внушава, че Украйна и Западът са агресорите, подкрепяйки руското оформяне на войната.

Публикуването на неразбираемия кротичък проект от Китай евентуално е в поддръжка на продължаващите старания за балансиране сред поддръжката за Русия и запазването на достъпа до европейските пазари посредством представянето на Китай като безразличен медиатор от трета страна.

Малко евентуално е китайският кротичък проект да бъде сериозен план за преговорно споразумяване на войната в Украйна.

Американското разузнаване заяви, че Китай съществено обмисля да изпрати оръжия на Русия на фона на продължаващия напън от страна на западните санкционни режими върху съветската отбранително-промишлена база (ОПБ).

CNN заяви на 24 февруари, че източници, осведомени с разузнаването, са декларирали, че китайските публични лица не са взели дефинитивно решение за даване на смъртоносна помощ, само че разискват с съветските публични лица цената и обсега на доставката на бойни дронове и муниции.

Високопоставени американски чиновници оповестяват, че съгласно последните разследващи данни Китай клони към даване на оборудването на Русия, въпреки и въз основа на двустранно съглашение за продажба на оръжие, а не като помощ в региона на сигурността.

Германското издание " Дер Шпигел " оповестява на 23 февруари, че съветски публични лица водят договаряния с китайския производител на дронове Xi`an Bingo Intelligent Aviation Technology за всеобщо произвеждане и доставка на 100 дрона ZT-180 за съветските сили до април.

" Дер Шпигел " заяви, че безпилотният аероплан ZT-180 може да носи бойна глава с тегло 35-50 kg, което допуска, че тези безпилотни самолети може да са технология с двойна приложимост, която съветските сили се стремят да придобият за разследващи цели, а освен като муниции за маневриране или високоточни оръжейни системи.

Според сведенията съветски и китайски чиновници са създали проекти за доставка на безпилотните самолети в Русия с фалшифицирани транспортни документи, в които оборудването е обозначено като аварийни елементи за гражданската авиация.

Руските публични лица евентуално търсят поддръжка от китайските производители на отбранителни артикули заради рестриктивните мерки, които интернационалните санкционни режими постановат на съветската отбранителна индустрия.

Правителството на Обединеното кралство (Обединеното кралство) и Министерството на финансите на Съединени американски щати оповестиха на 24 февруари нови наказания и ограничения за възбрана на износа, ориентирани съответно към промишлености, организации и лица, подкрепящи съветския боен капацитет.

На 24 февруари западните държавни управления направиха разнообразни изказвания по отношение на даването на военна помощ на Украйна.

Полският президент Анджей Дуда заяви, че полският министър-председател Матеуш Моравецки е доставил първата партида " Леопард " на Украйна като част от интернационалната " танкова коалиция ".

Консултантът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи на 24 февруари, че Русия към този момент е изгубила войната си в Украйна, само че че даването на изтребители F-16, за които украинското държавно управление непрекъснато моли Запада, " не е основният капацитет ", от който Украйна се нуждае сега.

Съливан означи, че даването на F-16 не е въпрос на кратковременен проект, а вместо това е въпрос на дълготрайни отбранителни качества.

Както ISW към този момент е оценявала, материалната поддръжка на Запада за Украйна, изключително даването на съществени бойни танкове и други сериозни системи, е от значително значение, с цел да може Украйна да проведе сполучливи механизирани контраофанзиви за освобождение на украинския народ и територия.

Продължаващата поддръжка на Запада за Украйна е от решаващо значение, с цел да може Украйна да си възвърне самодейността и да се включи още веднъж в поредни контраофанзивни интервенции в близко бъдеще.

Кремъл ескалира осведомителната си подготовка за възможна интервенция под подправен байрак в окупираното от Русия Приднестровие, Молдова.

На 23 февруари съветското Министерство на защитата (МО) направи второ изказване, че украинските сили ускоряват подготовката за навлизане в Приднестровието, след първото си сходно изказване по-рано денем.

Основни заключения

Кремъл не разяснява първата годишнина от пълномащабното навлизане на Русия в Украйна на 24 февруари, евентуално тъй като Русия не е съумяла да реализира нито една от декларираните си цели и не е постигнала обилни териториални придобивки от юли 2022 година насам.

Руски източник се възползва от публикуването от Китай на кротичък проект от 12 точки, с цел да показа неопределено Китай като подкрепящ войната на Русия в Украйна.

Според известията американското разузнаване продължава да прави оценка, че Китай съществено обмисля да изпрати смъртоносна помощ на Русия на фона на продължаващия напън от страна на западните режими на наказания върху съветската отбранителна индустриална база.

На 24 февруари западните държавни управления направиха разнообразни изказвания по отношение на даването на военна помощ на Украйна.

Кремъл ескалира осведомителното си слагане на условия за възможна интервенция под подправен байрак в окупираното Приднестровие, Молдова.

Руските сили продължиха да организират наземни офанзиви северозападно от Сватово и край Кремен.

Руски източници потвърдиха, че съветските сили са разделили избрани формирования на Въздушно-десантните сили (ВДВ) по минимум две оси на нахлуване.

Руските сили реализираха незначителни териториални придобивки в региона на Бахмут и продължиха да организират сухопътни офанзиви по цялата фронтова линия в Донецка област.

Украински публични лица допуснаха, че съветските сили може да се усещат несигурни в източния (левия) бряг на Херсонска област.

Руските управляващи не престават да подхващат ограничения за разширение на потенциала на съветските мироопазващи сили.

Руски източници евентуално са се пробвали да трансферират виновността за свадите, свързани с командирите на Донецката национална република (ДНР), върху стандартните съветски въоръжени сили.

Украински партизани евентуално са взривили железопътна права край Пощове, Крим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР