Руският държавен глава Владимир Путин пристига днес на работно посещение

...
Руският държавен глава Владимир Путин пристига днес на работно посещение
Коментари Харесай

Путин и Ердоган обсъждат Сирия, Иракски Кюрдистан и военните сделки

Руският държавен глава Владимир Путин идва през днешния ден на работно посещаване в Турция. В рамките на визитата ще се срещне с турския си сътрудник Реджеб Ердоган . Двамата ще обсъдят обстановката в Сирия и развиването на процеса от Астана с присъединяване на Иран, Русия и Турция. На 15 септември трите страни-гаранти се споразумяха в казахстанската столица за границите на така наречен „ зони за деескалация “ в Сирия. Миналата седмица президентът Ердоган разгласи, че в границите на постигнатата договореност Турция ще изпрати военни наблюдаващи в сирийския град Идлиб.

Друга основна тематика в диалозите ще бъде извършеният в понеделник референдум за самостоятелност на Кюрдския самостоятелен регион в Северен Ирак, против който Турция реагира доста остро.

Освен районните тематики, се чака да бъдат наранени и двустранни въпроси, изключително в областта на военно-техническото съдействие. Вчера представителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява, че никоя страна няма право да подлага на критика Москва и Анкара поради договорката за противовъздушните системи С-400, защото тя е в сходство с интернационалното право и не е ориентирана против никоя трета страна. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР