Руският авиационен комитет разкри за фактора, довел до тежката авиационна

...
Руският авиационен комитет разкри за фактора, довел до тежката авиационна
Коментари Харесай

Пилотите на руския самолет не знаели скоростта му

Руският авиационен комитет разкри за фактора, довел до тежката авиационна злополука. Самолет Ан-148 на „ Саратовските авиолинии “ със 71 души на борда падна в Подмосковието няколко минути след излитането си.

Според предварителните данни на проверяващите водачите действително не са знаели с каква скорост се е движел самолетът, което може да е довело до внезапната загуба на височина. Устройствата, показващи скоростта, са давали погрешна информация. Причина за това може да е обледеняване на системите.

„ Предварителният разбор на записаната информация демонстрира, че данните за скоростта са показвали погрешни индикатори “, показаха проверяващите, съобщи „ Интерфакс “. Пилотите носят виновност, тъй като не са присъединили системите за отопление на измервателните уреди и сензорите.

Още в самото начало на следствието стана ясно, че водачите не са работили професионално. На пистата преди излитането те не са наредили крилата на самолета да бъдат напръскани с течност срещу обледеняване.

Разследващите проучват данните от черните кутии на самолета. Състоянието на записващите устройства е положително. Властите проучват и частите на моторите, открити след разбиването на машината. Към този миг няма индикации да става въпрос за терористично нахлуване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР