Руският агент Дмитрий Ковтун, който бе обвинен от властите на

...
Руският агент Дмитрий Ковтун, който бе обвинен от властите на
Коментари Харесай

COVID-19 отне живота на предполагаемия убиец на Александър Литвиненко

Руският сътрудник Дмитрий Ковтун, който бе упрекнат от управляващите на Обединеното кралство в смъртоносното отравяне на някогашния съветски разузнавач Александър Литвиненко в Лондон през 2006 година, умря на 57 години, съобщи Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31594
Новината беше обявена от съветския народен представител Андрей Луговой, който също бе упрекнат от английските управляващи в убийството на Литвиненко. Ковтун е умрял в болница в Москва от породена от COVID-19 болест.

Британското следствие на гибелта на Литвиненко заключи, че Ковтун и Луговой са умъртвили Литвиненко и че съветският президент Владимир Путин евентуално е одобрил тази интервенция. Европейският съд по правата на индивида поддържа английските изводи. Кремъл ги отхвърли. Ковтун и Луговой - също, напомня Българска телеграфна агенция.

Бившият сътрудник на КГБ Литвиненко избяга от Русия през 2000 година Той заживя в Лондон. Стана прочут в изваждането нескрито на корупцията и на връзките с проведената престъпност в съветското разузнаване. Пред ноември 2006 година той се разболя тежко, откакто пил в хотел в Лондон чай с двама руснаци. Литвиненко умря три седмици по-късно. В чая му бяха открити следи от радиоактивния изотоп полоний-210.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР