Руските войски укрепват позициите си и се подготвят за нови

...
Руските войски укрепват позициите си и се подготвят за нови
Коментари Харесай

Русия се готви за нови атаки край Киев, днес предстои поредният кръг преговори

Руските войски укрепват позициите си и се приготвят за нови офанзиви, оповестяват от щаба на украинската войска. Ударите по Харков, Суми и киевските покрайнини ще продължат и през днешния ден, предизвестяват от там.

Особено тежка е обстановката в Мариупол, повече от 10 дни стратегическото пристанище е под съветска блокада. Украинска филантропична помощ не съумя да стигне до града през вчерашния ден.

" Ще победим ", сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски и още веднъж изиска НАТО да затвори небето над страната. В изявлението си Зеленски акцентира, че една от дилемите на украинската делегация, която води мирните договаряния с Москва, е да обезпечи персонална среща сред него и Владимир Путин.

" Миналата година предизвестих НАТО, че в случай че няма тежки превантивни наказания против Русия, тя ще стартира война. Ние бяхме прави. От доста дълго време споделях, че " Северен поток " е оръжие, което ще удари Европа. Сега това е явно. И в този момент дублирам още веднъж - в случай че вие не пандизите нашето небе, е въпрос на време съветски ракети да стартират да падат на ваша територия. Върху домовете на жители на страни членки на НАТО ", безапелационен е Зеленски.

Поредният кръг договаряния се чака през днешния ден. Според американски медии, Русия е поискала от Китай военна помощ и подпомагане за заобикаляне на глобите, наложени против Кремъл.

Посолството на Китай във Вашингтон твърди, че не е осведомено с сходна молба. Натискът върху Путин стартира да дава резултат, споделиха от Държавния департамент.

" Натискът, който се оказва върху Путин, стартира да дава някакъв резултат. Виждаме признаци на предпочитание за водене на същински, съществени договаряния. Но би трябвало да кажа, че все още желанията на Путин са да унищожи Украйна. Трябва да помогнем на украинците по всевъзможен вероятен метод ", сподели Уенди Шърман, заместител държавен секретар на Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР