Руските войски снощи са продължили атаките си в и около

...
Руските войски снощи са продължили атаките си в и около
Коментари Харесай

Сраженията около Бахмут продължават. Зеленски се очаква да се срещне с папа Франциск

Руските войски нощес са траяли офанзивите си в и към украинския град Бахмут, макар неотдавнашните си териториални загуби, съобщи ДПА, като се базира на украинския общоприет щаб.

Руските офанзиви са били подкрепени и от изтребители, се споделя в ежедневния отчет на украинското командване. Позицията на фронта е останала непроменена.

За нови съветски офанзиви се оповестява и в Маринка. Общо към 30 офанзиви на съветски военни са били регистрирани нощес в източния сектор на фронта край Бахмут, Маринка, Авдеевка и Лиман, се споделя в отчета на генералния щаб.

Русия води война против Украйна към този момент повече от 14 месеца. От няколко месеца съветските войски се пробват да разширят териториалните си завоевания в източната част на страната, показва ДПА.

Междувременно съветското министерство на защитата нощес отхвърли известията за украински военни пробиви по продължение на разнообразни елементи на фронтовата линия в Източна Украйна, съобщи Ройтерс.

„ Общата обстановка в региона на специфичната военна интервенция се намира под надзор “, се споделя в изказване на министерството, в което се използва терминът на Кремъл за войната в Украйна.
Володимир Зеленски се среща с папа Франциск
Украинският президент Володимир Зеленски се чака да се срещне с папа Франциск във Ватикана в събота. Това оповестиха през днешния ден дипломатически източници, представени от Ройтерс.

Планираното пътешестване, което не е публично оповестено, би се осъществило единствено две седмици откакто предстоятелят на Римокатолическата черква сподели, че тя взе участие в мирна задача за преустановяване на спора сред Русия и Украйна.

Папата не даде детайлности за самодейността.

За момента няма коментар от украинска страна за възможното посещаване.

Италиански дипломатически източник удостовери, че Зеленски може да пристигна в Рим през уикенда и да се срещне с министър-председателката Джорджа Мелони.

От канцеларията на украинския президент в никакъв случай не дават авансово информация за негови пътувания от съображения за сигурност, отбелязва Ройтерс.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР