Руските военни започнаха учението Океански щит-2023 в Балтийско море, съобщиха

...
Руските военни започнаха учението Океански щит-2023 в Балтийско море, съобщиха
Коментари Харесай

Русия започна военно учение в Балтийско море

Руските военни започнаха учението " Океански щит-2023 " в Балтийско море, оповестиха от съветското министерство на защитата, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Военноморското обучение " Океански щит 2023 " се организира от през днешния ден в Балтийско море под управлението на главнокомандващия на Военноморски сили адмирал Николай Евменов. По време на учението се възнамерява да се ревизира готовността на военноморските сили за отбрана на националните ползи на Руската федерация в оперативно значим регион и съгласуваността на работата на щабовете от разнообразни равнища за ръководство на силите (войските) ", обявиха от министерството. 

Освен това се допуска, че ще бъде отработена отбраната на морските връзки, превозването на войски и военни товари и отбраната на морския бряг.

" В учението вземат участие над 30 военни кораба и катери, 20 спомагателни кораба, 30 самолета на военноморската авиация и на съветските въздушно-космически сили, към 6000 военнослужещи ", допълват от министерството на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР