Руските военни умират през последните дни със скорост, съпоставима с

...
Руските военни умират през последните дни със скорост, съпоставима с
Коментари Харесай

Киев обяви почти рекордна смъртност за руските сили, според Лондон вероятно е така

Руските военни умират през последните дни със скорост, съпоставима с първите дни на нашествието, почнала на 24 февруари предходната година.

Това украинските управляващи, а английското военно разузнаване, което единствено разгласява и цитира данни от сводката, счита данните за " евентуално точни ", въпреки да не в положение да удостовери методологията, употребена от Украйна.

Уточнява се в същото време, че и Украйна продължава да страда от висока " степен на безсилие ", без детайлности.

Рязко нарастване от ноември насам

Средно дневно умират 824-ма съветски военни тази седмица съгласно Киев. Това е четири пъти над междинното за юни-юли 2022 година, продължава английската сводка.

Към нормалния " слайд " със сводката този път има и: графика със междинната смъртност при съветските военни дневно, съгласно която при 1140 души през февруари 2022 година тя внезапно спада до под 200 през лятото, само че е над 500 през ноември и 701 - през януари.

През миналите две седмици Русия евентуално е претърпяла най-големия дял на жертви от първата седмица на нашествието на Украйна.
военното разузнаване на Англия

Не е известно обаче по какъв начин това се съотнася с украинските жертви и дали и при тях има нарастване.

 Киев разгласи съвсем рекордна смъртност за съветските сили, съгласно Лондон евентуално е по този начин
© Twitter @DefenceHQ

Причините

За съветските обяснението, съгласно Лондон, евентуално е обвързвано с редица фактори - липса на добре подготвени военни, неприятна съгласуваност, проблеми с ресурсите, като във Вухледар и Бахмут.

Москва се бори за Бахмут над половин година и си, такива предизвестия се появяват и в репортажи на западни медии от участници в бойните дейности. Репортаж на Би Би Си, че на украинските сили там не доближават муниции.

Клип с несполучливото нахлуване на съветските сили към Вухледар, южно от Бахмут, пък провокираха изблик на яд в провоенните канали в " Телеграм " предходната седмица.

Напредък

Руските сили обстрелваха през нощта Дружкивка и Покровск в Донецка област, като съгласно украинските управляващи са наранени болница, детска градина и седем жилищни здания, само че няма потърпевши. Украйна приказва за четири ракетни удара и 85 обстрела с реактивна система за залпов огън, нанесени от съветските сили в последното денонощие, и осем удара на украинската авиация по райони, където са съсредоточени съветски воейници.

Междувременно Русия продължи в почивните дни обстрела и отвън Донбас, който сега е във фокуса на сраженията - в Сумска област на североизток, в Никополския регион на централната Днепропетровска област, напуснатия от съветските военни през ноември град Херсон.

Руските сили настояват, че за 4 дни са съумели да напреднат с 2 км по западното направление, само че не прецизират за коя част от фронтовата линия приказват.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР