Руските военни самолети са извършили въздушни удари в зоната за

...
Руските военни самолети са извършили въздушни удари в зоната за
Коментари Харесай

Белите каски съобщават за руски удари в Сирия, убили десетки цивилни

Руските военни самолети са направили въздушни удари в зоната за деескалация в Северозападна Сирия, при което минимум 26 цивилни са починали, оповестиха Белите каски.
Жертвите включват девет членове на едно семейство, шест от които деца в Кафр Таал, осем в Кафр Нуран, двама в Джидария и Кафр Нахаада, по един в Ерхаб и Таманин в западната страна на провинция Алепо, съгласно Белите каски.
Друго дете е убито в село Такад в провинция на Алепо, до момента в който други двама цивилни са убити в село Бара в Идлиб, споделят още от организацията, съобщи БГНЕС.
Турция упорства за преустановяване на огъня в Идлиб, откакто районът претърпя месеци офанзиви от сили, лоялни към режима на Башар Асад и неговите съдружници, а към милион цивилни бежанци се стекоха към турската граница.
Турция и Русия се договориха през септември 2018 година да трансфорат Идлиб в зона за деескалация, в която категорично са неразрешени актове на експанзия. Оттогава повече от 1300 цивилни там са били убити при набези от страна на режима и съветските сили, до момента в който прекратяването на огъня продължава да бъде нарушавано.
Каква покруса се случи на създателя на Белите каски в края на предходната година - припомнете си в този материал!
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР