Руските военни блогъри продължиха да критикуват руското военно командване, че

...
Руските военни блогъри продължиха да критикуват руското военно командване, че
Коментари Харесай

Wall Street Journal: Олигарси на Путин продължават да финансират нови частни военни армии на Кремъл

Руските военни блогъри продължиха да подлагат на критика съветското военно командване, че не съумява да сътвори дълготрайни качества за образование, защото държи на фронта квалифицирани командири и бойци и оставя неопитни кариеристи да образоват новобранци и офицери.Това се показва в дневния разбор за обстановката на фронта в Украйна, направен от Института за проучване на войната (ISW).

Анализатори и съветски блогъри загатват, че хипотетични дългогодишни съдружници на съветския президент Владимир Путин финансират подчинени на съветското министерство на защитата частни военни компании. Две от тях са поели някогашните интервенции на " Вагнер Груп " в Африка.

На 3 ноември Wall Street Journal (WSJ) заяви, че съветското министерство на защитата (МО), в това число заместник-министърът на защитата Юнусбек Евкуров и членове на Главното ръководство на Генералния щаб на съветските въоръжени сили (ГРУ), продължава да поставя старания за включването на дейностите на " Вагнер груп " в Африка в подчинените на МО частни военни компании (ЧВК) " Редут " и " Конвой ".

WSJ оповестява, че Аркадий Ротенберг и Генадий Тимченко, двама съветски милиардери, които познават Путин от десетилетия и са от близкото му обграждане, финансират надлежно " Конвой " и " Редут ".

Това решение евентуално е опит да се попречи на една ЧВК и един финансист още веднъж да придобият власт и въздействие, които евентуално да застрашат Путин и съветското централно управление. ISW и преди е оценявала, че Путин постоянно назначава хора на такива постове, че нито една фигура да не натрупа прекомерно огромно политическо въздействие.

WSJ също по този начин заяви, че Константин Пикалов управлява ЧВК " Конвой ", а Константин Мирзаянц - ЧВК " Редут ". Председателят на комисията по защита към Държавната дума на Русия Андрей Картополов декларира на 3 ноември, че Вагнер е " изцяло разформирован " и че някои бойци на Вагнер не престават да работят в Африка, само че под " друга марка " в границите на съветското МО.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР