Руските власти вече не позволяват на държавните служители да пътуват

...
Руските власти вече не позволяват на държавните служители да пътуват
Коментари Харесай

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до приятелски страни

Руските управляващи към този момент не разрешават на държавните чиновници да пътуват даже до „ другарски страни “ - такива, които не са наложили наказания на Русия.

Причина за това са опасения, че непознати сили могат получат достъп до съветски държавни секрети по време на най-тежката рецесия в връзките на Кремъл със Запада от над 60 години, предава организация Reuters като се базира на девет източника, осведомени със обстановката.

Инициативата за ограничение на пътуванията на служителите идва от Федералната работа за сигурност (ФСБ), която е правоприемник на комунистическото разузнаване Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Службата се притеснява, че длъжностни лица могат да разкрият сензитивна информация пред други страни.

" Не можете да отидете на никое място, даже в Узбекистан или Беларус, за майските празници ", споделя един от източниците на Reuters. За пътувания на служители отвън страната се изискват специфични позволения, които се издават по-скоро по изключение.

Притесненията са, че съветски държавни чиновници могат да бъдат принудени да споделят от секрети, засягащи националната сигурност, споделят източниците.

Агенцията отбелязва, че пътуванията в чужбина за държавните чиновници в Русия са били ограничавани и по време на Съветския съюз, а за хора с достъп до секретна информация е имало ограничавания даже преди войната в Украйна, която Москва стартира през февруари 2022 година

Сега ограниченията били затегнати, съгласно източниците на Reuters, само че те са безредни, тъй като разпоредбите за обособените държавни органи се разграничават.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР