Руските власти са взели решение да отложат за неопределен срок

...
Руските власти са взели решение да отложат за неопределен срок
Коментари Харесай

Русия отложи референдумите за анексиране на украински територии

Руските управляващи са взели решение да отсрочат за неустановен период провеждането на референдуми за присъединение към Русия на самопровъзгласилите се Луганска и Донецка национални републики (ЛНР и ДНР). Отлагат се и референдумите и на окупираните украински области - Запорожка, Харковска и Херсонска (в тях съветските окупатори по-рано образуваха така наречен военно-гражданска администрация).

Това оповестява уеб сайтът  , като се базира на два източника, близки до Кремъл. Източниците разясняват, че единствената причина за това решение е сполучливото контранастъпление на украинските войски по Харковското направление. И акцентират, че обвързваните с Кремъл политическите ехнолоци, работещи в Харковска и Запорожка област са към този момент отзовани:  "...спешно си отпътуваха всички. Дойде заповед да се върнат вкъщи ". Засега остават единствено съветските админи в Херсонска област.

В началото на септември секретарът на генералния съвет на партия " Единна Русия ", първият зам.-предсезател на Съвета на федерацията Андрей Турчак разгласи, че референсумите ще бъдат " вярно и алегорично " извършени на 4 ноември в Деня на националното единение. А представителите на окупационните " военно-граждански администрации " в следените от Русия територии поддържаха тази концепция.

Тогава за първи път бе упомената съответна дата от съветски държавни чиновник от толкоз висок сан. Според " Медуза " в началото замисълът е бил за анексиране на упоменатите територии още през април, по-късно към този момент се е заговорило за май, най-много поради неуспехите на фронта. Впоследствие референдумите трябваше да са през днешния ден (11 септември), когато в Русия има районни избори.

И тази дата не бе спазена, по тази причина е назначена новата - 4 ноември. Според източниците на " Медуза " обаче още към този момент " не се отваря дума " за референдум до края на ноември. Сега всичко зависи от хода на военните дейности, а прессекретарят на Путин - Дмитрий Песков, не е дал отговор на въпросите на изданието за референдумите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР