Руските власти са получили най-много откази от Великобритания да им

...
Руските власти са получили най-много откази от Великобритания да им
Коментари Харесай

Москва: Лондон е рекордьор по откази да ни предаде търсени от нас лица

Руските управляващи са получили най-вече отводи от Англия да им съобщи лица, търсени в най-голямата по повърхност страна в света за заграбване, когато вътрешен министър е била Тереза Мей. Това съобщи през днешния ден на конференция заместник-генералният прокурор на Русия - Саак Карапетян, представен от ТАСС.

По думите на обвинителя за 15 години Москва е отправила към Обединеното кралство 83 претенции да репатрира 72 лица, обвинени или към този момент наказани за присвоявания на потвърдена обща сума 500 милиарда рубли (около 7 млрд.евро). От 83 поръчки бе отказано предаването на 60 лица, в това число 55 с претекста, че лицето има статут на емигрант или че е политически преследвано или ще му бъдат нарушени човешките права, сподели прокурорът. "Максималното количество отводи за предаване съответства с интервала от 2010 до 2016 година, когато министър на вътрешните работи на Англия беше госпожа Мей ", заключи той

Карапетян упрекна английските управляващи, че отхвърлят съдействието на Русия в следствието на аргументите за гибелта на олигарха Борис Березовски (2013 г.), някогашния съветски шпионин Александър Литвиненко и в този момент с отравянето на Сергей Скрипал. Карапетян сподели, че Русия и до момента не е получила резултатите от английското следствие за гибелта на Березовски, макар многократните настоявания на съветската страна.

На конференцията в Генералната прокуратура Николай Атмониев, който е консултант на генералния прокурор, сподели че преди гибелта си Александър Литвиненко е можел да даде показания, уличаващи Березовски. "В хода на следствието при нас беше открито, че към ноември 2006 година, когато умира Литвиненко, неговите връзки с Березовски са били доста влошени. Литвиненко е можел да даде изобличаващи го показания ", огласи съветникът и акцентира, че "от ликвидирането на Литвиненко най-заинтересован е бил Березовски ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР