Руските власти обявиха, че са повдигнали ново обвинение срещу критика

...
Руските власти обявиха, че са повдигнали ново обвинение срещу критика
Коментари Харесай

Русия повдигна ново обвинение на Навални, може да добави 3 години към присъдата му |

Руските управляващи оповестиха, че са повдигнали ново обвиняване против рецензия на Кремъл Алексей Навални в сряда, което може да добави към присъдата му до три години затвор, съобщи Ройтерс.

Навални, най-яростният критик на президента Владимир Путин, излежава 2,5-годишна присъда за нарушение на разпоредбите на условно освобождение. Той беше задържан, откакто се завърна в Русия от Германия, където се лекуваше след отравяне с нервозен сътрудник.

Навални и неговите съдружници са обект на напън от години, а през юни политическата му мрежа беше оповестена за противозаконна, откакто съда публично дефинира неговата антикорупционна фондация и районните й клонове за екстремистки организации.

Следственият комитет, проверяващ тежки закононарушения, съобщи, че Навални е упрекнат в основаването на организация, която " нарушава личността и правата на жителите ", закононарушение, което се санкционира с до три години затвор.

В изказването се споделя, че фондацията на Навални е подбудила руснаците да нарушават закона и да вземат участие в митинги с искане за освобождението му през януари, които съгласно управляващите са противозаконни.

Съратниците на опозиционния политик, които разгласяват в обществените медии под името Team Navalny, дефинираха обвиняването като " най-новото безсмислено обвиняване ".

„ Никой не нарушава личността и правата на жителите както самия Путин и всички негови последователи, в това число следствения комитет “, споделиха те в платформата Telegram.

Обвинението идва ден откакто следственият комитет разгласи ново наказателно следствие против двама близки съдружници на Навални, живеещи в чужбина, за набиране на средства за неговата политическа мрежа. 

В неделя съветските медии оповестиха, че Любов Собол, също доближена на опозиционера, е напуснала Русия и е отлетяла за Турция. Тя не е коментирала местонахождението си и нейните съдружници са отказали коментар. Собол беше ограничаващи ограничения поради ролята й в организирането на всеобщите митинги през януари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР