Руските власти обвиниха в уронване престижа на руската армия 69-годишната

...
Руските власти обвиниха в уронване престижа на руската армия 69-годишната
Коментари Харесай

Русия съди пенсионерка, че позори армията

Руските управляващи упрекнаха в уронване престижа на съветската войска 69-годишната пенсионерка Олга Слегина, съобщи Радио „ Свобода “. На дамата е бил формиран съответният протокол.

Според версията на следствието Слегина направила дискредитиращите изявления, до момента в който била на отмора в санаториум. Както прецизира „ ОВД-Инфо “ тя декларирала, че „ украинците пазят земята си “ и нарекла президента на Украйна Володимир Зеленски „ интелигентен и хубав човек “.

По информация на публицистите доносът за изявлението на Слегина бил изпратен от две сервитьорки и един от почиващите в станцията – помощник на Федералната работа за осъществяване на наказванията.

След няколко дни при пенсионерката пристигнали сътрудници на полицията и я съпроводили до отделението, където поискали да видят наличието на смарт телефона ѝ, заплашвайки я с административен арест.

По думите на дамата наличието на формирания протокол ѝ било разказано устно, защото поради влошеното си зрение тя не могла да го прочете. При това в него ѝ се приписвали думи, които тя не била споделила. И по-точно се твърдяло, че е декларирала по какъв начин „ Зеленски скоро ще превземе Русия и за всички ще стане неприятно “.

По думите на Слегина на 30 декември м.г. сътрудници на правоохранителните органи пристигнали да я закарат в съда, само че поради високо кръвно налягане и тъй като не се чувствала добре, тя не могла да участва на правосъдното съвещание.

Още при започване на съветското военно нахлуване в Украйна президентът Владимир Путин подписа нов закон за подправените вести и дискредитирането на съветската войска. По такива обвинявания всеки, който обществено се изрича против войната в Украйна, може да бъде подложен на правосъдно гонене, в случай че думите му се разграничават от формалната терминология.

По данни към 22 декември м.г. в Русия са заведени 180 наказателни каузи за подправени вести за съветската войска. Обвинени са 146 индивида, а в 21 от случаите обвиняванията са за изявления, направени отвън рамките на Русия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР