Руските власти обвиниха днес Украйна, че координира голяма телефонна кампания,

...
Руските власти обвиниха днес Украйна, че координира голяма телефонна кампания,
Коментари Харесай

Москва обвини Киев, че манипулира руснаци, за да подпалват сгради в Русия

Руските управляващи упрекнаха през днешния ден Украйна, че координира огромна телефонна акция, посредством която манипулира руснаците, изключително възрастни хора и ги кара да подпалват съветска инфраструктура, по-специално бюра на наборни комисии в Русия, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11396
Пожарите на публични здания, измежду които и бюра за набиране на военнослужещи, зачестиха през последните месеци в Русия и подхраниха догатки за непопулярността на съветската война в Украйна и за появяването на съпротивителни незаконни придвижвания в Русия.

Според управляващите тази вълна от вандалски прояви е значително плод на украинска телефонна интервенция.

" Служителите на съветското министерство на вътрешните работи установяват мощно нарастване в нашите области на сигнали за потребление на нова тактичност за телефонни измами, идваща от Украйна ", се споделя в изказване на ведомството.

Според него един от сюжетите на измамата обаждащите се споделят, че са откраднали пари от хората, на които се обаждат и дават обещание да им ги върнат, в случай че те подпалят някаква постройка. Или пък карат хората да имат вяра, че пожарът е част от проект за залавяне на нарушители. " Понякога те заплашват просто хората с неприятности или даже, че ще убият техни близки ",  посочва министерството.

" Всичко завършва по еднакъв метод: искане за опожаряване на военни, банкови или транспортни инфраструктури ", добавя ведомството и акцентира, че сигнали за този вид позвънявания са били подадени всеобщо в последните седем дни.

" На процедура всички тези телефонни измамници се намират в Украйна и съблюдават едни и същи заповеди. Повечето от жертвите им са възрастни хора ", добавя министерството.

В настрана изказване съветската основна прокуратура съобщи през днешния ден, че тази масирана акция е съвпадала с напредъка, който Москва претендира, че реализира на украинския фронт.

Прокуратурата предизвести, че пожарите на военната инфраструктура могат да бъдат считани за терористични актове или саботажи и да бъдат осъдени доста съществено.

През април осведомителният уебсайт " Медиазона " заяви за минимум 16 случая на съветски пенсионери, които са се пробвали да подпалят бюра за набиране на военни или банкови офиси след телефонни измами. Два от тези случая доведоха до обвинявания в тероризъм. Но в други случаи причинителите на тези пожари споделят, че са работили в символ на митинг против щурма на Русия в Украйна и активизирането на стотици руснаци за фронта в тази страна, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР