Руските въоръжени сили са унищожили петролна рафинерия край Одеса и

...
Руските въоръжени сили са унищожили петролна рафинерия край Одеса и
Коментари Харесай

Русия ударила петролна рафинерия и складове за гориво в Одеса

Руските въоръжени сили са унищожили петролна рафинерия край Одеса и три склада за гориво и смазочни материали, откъдето са идвали доставките на гориво за украинската войска в посока Николаев.

Ударите по Одеса удостовери на утринния си брифинг представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков.

Той оповестява и че руснаците са свалили два украински дрона. През нощта съветската авиация е блъснала и 51 военни обекта на украинска територия . В утринната сводка се оповестява за триумфи край Барвенково, Славянск, Константиновка и Кръстище, както и в 32 опорни пункта и региони, в които е концентрирано военно съоръжение на ВСУ. Изброяват се обезвредени украински механически уреди, без да се показват райони, където това е станало.

От страна на Украйна бе обявено за удари по инфраструктурни обекти в Одеса . По първични данни няма жертви. Повече детайлности не се дават.
 Експлозии разсъниха Одеса Обновена
Експлозии разсъниха Одеса

Напрежение в стратегически град

Едновременно с това съветското министерство на защитата разгласява видеоклип, на който се вижда по какъв начин бойни хеликоптери унищожават скрити позиции на украинската войска благодарение на управляеми ракети " Вихър ".

На фрагментите е показана бойната работа на Ка-52 от излитането до кацането, в това число изстрелването на неуправляеми ракети от клекнало състояние. Записът на екрана на оператора на оръдието демонстрира изстрелването и полета на ракетата Vortex, както и поразяването на цел.
 Защо Русия обстрелва на изгрев слънце?
Защо Русия обстрелва на изгрев слънце?

Текстът на една руска ария от 1941 година е още един напълно от Владимир Путин

Експертите чакаха сходна интервенция край Одеса през първите седмици на войната , само че в края на първия месец се съгласиха, че това би било прекомерно рисковано без надзор над Николаев , който съветската войска не може да превземе. Изследователите от Conflict Intelligence Team пишат, че съветските сили може да не разполагат с задоволително персонален състав за сходна интервенция, защото всички военноморски бригади, ситуирани в Украйна, към този момент са ангажирани в бойни дейности.

Тази заран английското министерство на защитата декларира, че Русия към момента има опция да извърши морски десант , само че сходна интервенция би била доста рискована, защото украинските въоръжени сили са имали време да се приготвят за нея.

Руските военноморски сили поддържат далечна обсада на украинските крайбрежия на Черно и Азовско море.

Има известия за мини в Черно море . Въпреки че страните спорят по какъв начин са попаднали там и произходът им не е изцяло обяснен, английското разузнаване приписва появяването им на дейностите на съветския флот.
 Червеният кръст не се отхвърля от опитите си да стигне до Мариупол
Червеният кръст не се отхвърля от опитите си да стигне до Мариупол

Русия упреква Червения кръст в деструктивни действия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР