Руските терористи умишлено насочват обстрела си по инфраструктурата, изградена за

...
Руските терористи умишлено насочват обстрела си по инфраструктурата, изградена за
Коментари Харесай

Зеленски обвини Русия в ”умишлен обстрел” по обекти, използвани в износа на украинското зърно

" Руските терористи съзнателно насочват обстрела си по инфраструктурата, построена за зърнената договорка ", разгласи Зеленски в " Телеграм ". Държавният глава добави, че задачата му е " по-голяма отбрана на хората и на пристанищната инфраструктура " в страната в отговор на съветските офанзиви.

 

В изказването си Зеленски уточни, че съветските въоръжени сили насочват обстрела си особено в регионите на Одеса (на юг) и на Житомир (на запад).

 

Според украинското министерство на възобновяване (и инфраструктурата - бел. ред.) " са атакувани зърнените терминали и пристанищната инфраструктура в Одеса и Черноморск ".

 

" Поразени са танкери и докове на пристанището в Одеса ", добави Зеленски.

 

От кабинета на Генералния прокурор на Украйна (Андрий Костин - бел. ред.) обявиха, също в " Телеграм ", че това е била " най-масираната офанзива " на Русия в региона, като " има вреди по зърнени и петролни терминали ", както и по " здания, земеделска инфраструктура и транспортни средства ", с изключение на всичко друго.

 

Рано тази заран военновъздушните сили и противовъздушната защита на Украйна оповестиха, че са унищожили 23 от общо 32 дрона с експлозиви и 13 от 16-те крилати ракети " Калибър ", изстреляни от Русия в Одеска област. Там са ситуирани три пристанища, от които Украйна осъществяваше износа на свои аграрни артикули по силата на изтеклата в понеделник зърнена договорка.

 

След последната вълна на съветски обстрел в границите на миналата нощ са ранени минимум 12 души, заяви началникът на одеската регионална военна администрация Олег Кипер, до момента в който от генералната прокуратура приказват за 10 потърпевши. По тези информации няма налични данни от самостоятелен източник, отбелязва Българска телеграфна агенция.  

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР