Руските свръхзвукови стратегически бомбардировачи са поставили в събота нов световен

...
Руските свръхзвукови стратегически бомбардировачи са поставили в събота нов световен
Коментари Харесай

Ту-160 постави рекорд по далечина на полета

Руските свръхзвукови стратегически бомбардировачи са сложили в събота нов международен връх за отдалеченост на полета без междинно кацане за самолети от този клас, разгласи командващият далечната авиация на Въздушно-космическите сили на РФ генерал-лейтенант Сергей Кобъйлаш. Два екипажа са останали във въздуха 25 часа, преодолявайки разстояние от 20 000 км.

Предишният връх също принадлежеше на Ту-160. През 2010 година бомбардировач от този вид остана във въздуха 24 часа и 24 минути.

От съветското Министерство на защитата прецизират, че полетът на двата Ту-160 е бил извършен пъкъл неутрални води в централната част на Северния ледовит океан, Тихия океан, Карско море, Море Лаптеви, Източно сибирско, Чукотско и Барецново море. Ракетоносците са изхвърчали и кацнали във военновъздушната база " Енгелс " в гр. Саратов.

По време на полета бомбардировачите са дозареждали три пъти от шест цистерни Ил-78. В обособени стадии от маршрута ракетоносците са били съпровождани от изтребители Су-35С и самолети на непознати страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР