Руските служби за сигурност обискираха днес основния Научно-изследователски институт на

...
Руските служби за сигурност обискираха днес основния Научно-изследователски институт на
Коментари Харесай

Руснаците разследват изтичане на технологии за хиперзвук

Руските служби за сигурност обискираха през днешния ден главния Научно-изследователски институт на галактическата индустрия в границите на следствие за шпионаж в интерес на Запада.


Федералната работа за сигурност подозира в " държавна измяна " десетина сътрудници на Централния научно-изследователски институт по машиностроене в град Корольов, Московска област.

Институтът е част от съветската галактическа организация " Роскосмос ". Според следствието обвинените са предали на западни разследващи централи секретна информация за съветските хиперзвукови планове.

От " Роскосмос " потвърдиха днешния обиск, без да оповестяват детайлности. Генералният шеф Дмитрий Рогозин е наредил оптимално подпомагане на силите на реда. Обискиран е и офиса на Дмитрий Пайсон - шеф на аналитичния център към Обединената ракетно галактическа корпорация в съветската столица.
Владимир Устименко - представител на " Роскосмос ": В кабинета на Пайсон са извършени следствени мероприятия. Той е на независимост и в този момент работи със следствените органи.
Установено е, че приключването на секретна информация е пристигнало от чиновници на научно-изследователския институт към " Роскосмос " в тесни контакти с Дмитрий Пайсон, декларирал пред вестник " Комерсант " източник от Федералната работа за сигурност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР