Руските сили в Украйна са убили американски журналист, сътрудничил на

...
Руските сили в Украйна са убили американски журналист, сътрудничил на
Коментари Харесай

Руснаците убиват американски журналист

Руските сили в Украйна са умъртвили американски публицист, сътрудничил на в. " Ню Йорк таймс ", оповестиха самият вестник и украински издания, базирайки се на полицията в киевското предградие Ирпен.

" В региона на Романовския мост съветските нашественици откриха огън по колата на двама публицисти от New York Times. 51-годишният сътрудник е погубен, а негов сътрудник е ранен. В момента чиновниците на реда се пробват да изведат жертвата от зоната на военни дейности ", написа украинският уебсайт НВ, базирайки се на началника на полицията в Киевска област Андрий Небитов.

" Ню Йорк таймс " разпознава починалия като Брент Рено, награждаван видеожурналист.

Говорителка на вестника сподели, че Рено е бил " надарен създател на филми, който е работил за " Ню Йорк таймс " през годините, последно през 2015 година, само че той " не беше в командировка от никоя от бюрата на " Таймс " в Украйна ".

Агенция Франс прес съобщи, че неин кореспондент е видял натрупа на погубен публицист, върху който са били документите му за идентификация, в това число карта на " Ню Йорк таймс ".

Това е първият задграничен публицист погубен от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари, заяви Агенция Франс Прес.

Смъртта Рено, който е работел дружно с брат си Крейг под компанията " Братя Рено " (Renaud Brothres) в разгара на продължаващи от дни улични борби в Ирпен, предградие на към 5 километра от Киев, в които починаха доста цивилни.

Именно в Ирпен " Ню Йорк таймс " снима труповете на на тричленно семейство, в това число малко дете, и фотографията се трансформира в знак на ужаса на започнатата от съветския президент Владимир Путин война.

Братята Рено са спечелили няколко награди за документалната си работа, в това число Peabody и две награди Columbia DuPont. Те са отразявали войните в Ирак и в Афганистан, земетресението в Хаити, политическия екстремизъм в Египет, гражданската война в Либия. Двамата са работили и в цяла Африка, отбелязва " Дейли бийст ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР