Руските сили в Приднестровието - отцепнически молдовски регион, граничещ с

...
Руските сили в Приднестровието - отцепнически молдовски регион, граничещ с
Коментари Харесай

Руски сили провеждат военни учения в отцепнически молдовски регион близо до Украйна

Руските сили в Приднестровието - разколнически молдовски район, граничещ с Украйна, организираха военни учения за отработване на секрети напредвания и пукотевица, съобщи Ройтерс, като се базира на съветското министерство на защитата.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 152
Маневрите се организираха в миг, когато Русия струпва войски до украинската граница и ускорява военната си интензивност, предизвиквайки паника измежду западните страни и пораждайки опасения, че възнамерява нахлуване. Москва отхвърля да има сходни планове.

Русия има в Приднестровието над 1000 бойци и миротворци. Миналия месец украинското военно разузнаване упрекна съветските служби за сигурност, че приготвят неуточнена " провокация " против съветските военни в района, което би разрешило на Москва да насочи обвинявания против Киев. Русия отхвърля да демонстрира заплашително държание.

Днес Русия сподели, че контингентът ѝ в Приднестровието е упражнявал пукотевица по цели, имитиращи настъпваща пехота и военна техника. Руските сили също по този начин са отработили заемане на стрелкови позиции.

Руски миротворци бяха ситуирани в Приднестровието, откакто сепаратисткият район организира къса война с Молдова през 1992 година и се самоообяви за самостоятелна страна. Досега Приднестровието не е прието от никоя страна, в това число Русия, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 152  Путин: Западът пренебрегва настояванията на Русия в областта на сигурността Путин: Западът пренебрегва настояванията на Русия в областта на сигурността  Виктор Орбан: Никой от водачите в Европейски Съюз не желае война с Русия Виктор Орбан: Никой от водачите в Европейски Съюз не желае война с Русия  Блинкън към Лавров: Сега е моментът Русия да изтегли войските си от границата с Украйна Блинкън към Лавров: Сега е моментът Русия да изтегли войските си от границата с Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР