Руските сили са възобновили локални наземни атаки северозападно и югозападно

...
Руските сили са възобновили локални наземни атаки северозападно и югозападно
Коментари Харесай

Кремъл подготвя настъпление към Харков

Руските сили са възобновили местни наземни офанзиви северозападно и югозападно от Изюм и приготвят почвата за нахлуване на запад в Харковска област или към Харков, оповестяват в отчет специалисти от Американския институт за военни проучвания (ISW).

" От няколко месеца съветските сили държат позиции в региона на Балаклея и Велика Камишеваха и биха могли да употребяват тези два региона като плацдарм за настъпателна интервенция ", считат те.
Според тях е малко евентуално съветските сили да съумеят да завладеят Харковска област или да завладяват Харков, втория най-населен град в Украйна, поради темповете на прогрес в Донбас и продължаващите проблеми с образуването на силите и логистиката.

Руските сили могат да извършат набези, с цел да предотвратят контранастъпление на украинските сили, настояват специалисти от ISW.

През последните четири дни Русия продължи да прави тактически офанзиви в посока Бахмут, североизточно от Донецк. Както оповестиха украинските управляващи предходната седмица, Москва евентуално реалокира забележителна част от силите си от северния бранш на Донбас в Южна Украйна, заяви Би Би Си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР