Руските сили са се отказали от целта за широкомащабно обкръжаване

...
Руските сили са се отказали от целта за широкомащабно обкръжаване
Коментари Харесай

Русия има нова цел - иска цялата Луганска област

Руските сили са се отказали от задачата за широкомащабно обграждане на украинските елементи от град Донецк до Изюм в интерес на довеждане докрай на завладяването на Луганска област.

Ръководителят на администрацията на Луганска област Сергей Хайдай съобщи, че съветското военно командване евентуално схваща, че няма да може да завземе Донецка област, само че счита, че има опция да доближи административните граници на Луганска област, оповестяват Факти.бг, базирайки се на разбор на Института за проучване на войната.

Неговите наблюдения като цяло съответстват с нашия разбор. Руското военно командване евентуално ще даде приоритет на борбата за Северодонецк отсега нататък, като някои старания ще бъдат отдадени на спирането на украинските наземни информационни линии (НЛК) в източната част на Донецка област.

Руските сили не престават да поставят координирани старания за завладяване на Северодонецк от север и юг, което ще докара до по-плитко обграждане на украинските войски от в началото предстоящото. Неуспешните съветски опити за секване на река Сиверски Донец край Кременна може да изместят съветските интервенции по обграждане по-на изток, по-близо до Северодонецк през Рубижне, вместо да се организира по-широко обграждане по няколко оси.

Руските сили понижават настъплението към Славянск от Изюм, евентуално заради бавния ритъм на настъпателната интервенция там.

Руските сили евентуално са изчерпали броя на боеспособните резервисти, което е принудило съветското военно командване да сплотява бойци от доста разнообразни детайли, в това число частни военни компании и марионетни милиции, в видимо постоянни армейски елементи и военноморска пехота. Украинският общоприет щаб заяви, че към 2500 съветски резервисти се образоват в Белгородска, Воронежка и Ростовска област, с цел да подсилят съветските настъпателни интервенции в Украйна. Малко евентуално е този брой резервисти да генерира задоволително сили за попълване на съветските елементи, които съгласно известията са изгубили до 20 % от персоналния състав в някои региони - да не приказваме за батальонната тактическа група, която неотдавна беше значително унищожена при опит да премине река Сиверски Донец.

Дирекцията на украинското военно разузнаване съобщи, че съветските сили организират скрита готовност и основават нови елементи с новомобилизиран персонален състав, който евентуално не е задоволително подготвен, с цел да бъде ефикасен, и има слаба мотивация да се бие.

Съобщава се, че съветски частни военни компании образуват комбинирани елементи с въздушно-десантни детайли заради забележителните загуби на жива мощ.

Обединението на елитни въздушно-десантни елементи с наемници е шокиращо и би било най-ясният до момента симптом, че Русия е изчерпала наличните си запаси от боеспособна жива мощ.

Съобщава се, че съветската 810-а гвардейска морска пехотна бригада получава персонален състав от други елементи на Черноморския флот, в това число членове на екипажи на военни кораби.

По този метод е малко евентуално новосформираните или прегрупираните елементи да бъдат ефикасни в бойни дейности.

Руските сили евентуално укрепват окупираните селища в Южна Украйна, което демонстрира, че руснаците се стремят да открият непрекъснат надзор в района. Украински публични лица оповестяват, че съветските сили са почнали да копаят окопи и да построяват бетонни укрепления в неуточнени региони на Николаевска и Херсонска област, покрай Мелитопол и в западната част на Запорожка област.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР