Руските сили са осуетили голяма украинска офанзива в южната украинска

...
Руските сили са осуетили голяма украинска офанзива в южната украинска
Коментари Харесай

Русия заяви, че е отблъснала мащабна украинска офанзива

Руските сили са осуетили огромна украинска атака в южната украинска Донецка област, заяви рано тази заран съветското министерство на защитата, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В изказване на министерството се споделя, че Украйна е почнала офанзивата през вчерашния ден, като са били задействани шест механизирани и два танкови батальона.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е в положение да ревизира съветското изказване. Засега няма коментар от Украйна.

Не ясно дали обявената офанзива съставлява формалното начало на дълго чаканата украинска контраатака за възвръщане на част от територията, завзета от съветските сили след началото на нашествието през февруари 2022 година

" Целта на съперника беше да пробие защитата ни в най-уязвимия, съгласно него, бранш на фронта ", обявиха от съветското министерство на защитата. " Противникът не извърши дилемите си и не реализира триумф ".

Руските сили са умъртвили 250 украински военнослужещи, както и са унищожили 16 танка, бойни машини на пехотата и 21 бойни бронирани машини, съгласно същия източник. Началникът на съветския общоприет щаб Валерий Герасимов е бил в региона на украинската офанзива, заяви министерството.

Вчера президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че Украйна е подготвена да стартира контранастъпление, с цел да си върне завзетите от Русия земи.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР