Руските сили са обстрелвали висше училище в украинския град Харков,

...
Руските сили са обстрелвали висше училище в украинския град Харков,
Коментари Харесай

Обстрел на ВУЗ с експериментален ядрен реактор в Харков, нови боеве за Киев

Руските сили са обстрелвали висше учебно заведение в украинския град Харков, където има пробен нуклеарен реактор, а прилежащото общежитие е обхванато от пожар, заяви почитан държавен чиновник, съобщи Ройтерс.

Съветникът на министъра на вътрешните работи Антон Геращенко заяви в онлайн пост, че висшият институт по физика и технология е имал " източници на радиация, употребявани за научни цели ".

Агенция Интерфакс Украйна заяви, че противопожарната работа потушава пожар в пететажно общежитие, обхванал общо 100 квадратни метра.

Сраженията наоколо до висшето учебно заведение обаче не престават.

Тази нощ за първи път от 24 февруари е имало обстрел на градовете Днипро и Луцк, оповестиха от Върховната Рада на Украйна в канала си в Телеграм.

По първични данни на Държавната работа за изключителни обстановки в Днипро има една жертва.

Сателитни фотоси демонстрират, че огромният съветски ескорт, който от предходната седмица беше край украинската столица, се е предислоцирал. Кадрите на частната американска компания " Максар текнолъджис " демонстрират конвоя от транспортни средства, танкове и артилерия, дълъг 65 километра.

Бронирани коли от конвоя са видяни в да маневрират в градчета покрай летище " Антонов " северно от Киев. Някои от транспортните средства са се преместили в гористи региони, заяви " Максар ".

Конвоят беше струпан до столицата при започване на предходната седмица, само че настъплението му изглажда беше спряно на фона на известия за дефицит на храна и гориво.

Американски представители споделиха, че украинските войски са обстрелвали конвоя с противотанкови ракети.

Снимките демонстрират също, че елементи от конвоя са се придвижили още по на север покрай Лубянка, като артилерийски гаубици са били изтеглени на огневи позиции наоколо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР