Руските сили са използвали в Украйна артилерийските разузнавателни комплекси Пеницилин,

...
Руските сили са използвали в Украйна артилерийските разузнавателни комплекси Пеницилин,
Коментари Харесай

РИА Новости: Руски Пеницилин срещу американските гаубици в Украйна

Руските сили са употребявали в Украйна артилерийските разследващи комплекси " Пеницилин " , които са потвърдили своята успеваемост против артилерията на НАТО, доставена на украинските войски, заяви осведомен източник за РИА " Новости ".

" Няколко артилерийски разследващи комплекса 1В76 " Пеницилин " са изпитани в бойни условия в Украйна. Комплексите показват висока успеваемост в границите на контрабатарейната битка против артилерията на украинските войски, в това число и тази, употребена от украинските военни артилерийски системи на страните от НАТО ", съобщи източникът.
 Байдън разгласи нов пакет военна помощ за Украйна
Байдън разгласи нов пакет военна помощ за Украйна

Опит за прекъсване на съветската експанзия

Комплексът е предопределен за търсене на позиции на реактивни и барутни артилерийски системи, противовъздушни и тактически ракети на съперника. " Пеницилин " записва топлинни и акустични сигнали и нанася координатите на артилерийските позиции върху електронна карта. Получаването на координатите на единична цел, участваща в пукотевица, лишава не повече от пет секунди.

" Пеницилин " е създаден от НИИ " Вектор " , част от Роселектроника. Комплексът работи дейно когато и да е на денонощието и при температури от -40 до +50 градуса по Целзий. Първата партида " Пеницилин " влезе в приложимост в края на 2020 година
 Байдън праща артилерия и радари в Украйна
Байдън праща артилерия и радари в Украйна

Белият дом ускорява помоща за Киев

Американското списание The National Interest означи в края на 2018 година, че за разлика от своите съперници, " Пеницилин " работи на нов принцип на температурно и звуково търсене. Трудно е да бъде открит, защото не употребява радар за разкриване на цели .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР