Руските сили проведоха въздушни удари по украинската столица Киев и

...
Руските сили проведоха въздушни удари по украинската столица Киев и
Коментари Харесай

Първа голяма въздушна атака по Украйна след началото на втората година от войната

Руските сили организираха въздушни удари по украинската столица Киев и други градове в ранните часове на понеделник, като това беше първата огромна въздушна офанзива с дронове-камикадзе и ракети по Украйна, откакто пред дни пълномащабното навлизане на Москва в нейната южна  съседка навлезе във втората си година.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9651
Президентът Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога уволни командващия на интервенцията в Донбас, където не престават яростните боеве, предава БНР. 

Въздушна паника е била оповестена в няколко области, измежду тях Черниговска, Киевска, Полтавска, отчасти – в Харковска, Днепропетровска, Кировоградска, Житомирска.

" За една нощ, от 11:00 часа вечерта до тази заран, съветските нашественици използваха 14 безпилотни летателни апарати Shaheed на територията на Украйна... 11 от тези дронове са свалени от украинската противовъздушна отбрана ", се показва в изказване на генералния щаб на армията на Украйна.

Серхий Попко, началник на градската военна администрация на Киев, съобщи в пост на канала " Телеграм ", че са свалени 9 безпилотни летателни апарата (дронове) във въздушното пространство към Киев ".

Длъжностни лица в западния украински град Хмелницки пък оповестиха, че двама души са били убити, а няколко са ранени след три въздушни удара.

Южните градове Херсон и Запорижие също оповестяват за въздушни офанзиви, само че не беше ясно незабавно дали те се организират благодарение на дронове, ракети или артилерия на далечни дистанции. Длъжностните лица обявиха, че един човек е погубен, а двама са ранени от нападенията против Херсън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР