Руските сили поставиха украинския град Мариупол под карантина заради страх

...
Руските сили поставиха украинския град Мариупол под карантина заради страх
Коментари Харесай

Мариупол под карантина заради страх от холера

Руските сили сложиха украинския град Мариупол под карантина поради боязън от холера, написа осведомителната организация, цитирайки консултант на кмета на града.

" Руските окупатори затвориха Мариупол под карантина. Първата фаза на епидемията в града стартира ", съобщи Петр Андруишченко.

Нараства броят на хората, които се оплакват от стомашни проблеми. Подозира се, че става въпрос за холера, дизентерия или различен вид сходна зараза, която се популяризира посредством замърсяване на питейната вода.

" Плитките гробове на починалите, тоновете отпадъци по улиците - всичко това влиза в питейната вода, в морето и рискът от огромна зараза от огромен ", сподели още Андруишченко. По думите му броят на смъртните случаи в града от такива здравословни проблеми нараства, само че добавя, че няма по какъв начин заболелите да се наблюдават.

" Най-лошото е, че нещо тривиално като дизентерията в тези условия - без работеща здравна система, без медикаменти, без лаборатории, без ваксини, даже дизентерията може да докара до хиляди мъртви ", споделя съветникът на кмета. Останалите в града поданици са застрашени от смъртоносни бактерии и вируси, защото няма централизирана система за обезпечаване на питейна вода. Канализацията също не работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР