Руските сили отбелязват опредени успехи при Бахмут, но тези успехи

...
Руските сили отбелязват опредени успехи при Бахмут, но тези успехи
Коментари Харесай

Военен експерт: Бахмут се превърна в нещо като Сталинград

Руските сили означават опредени триумфи при Бахмут, само че тези триумфи са на голяма цена. Според някои източници загубите на съветската страна доближават 12 към 1.

Това сподели в студиото на Euronews Bugaria военният специалист Ивайло Иванов.

Дори Бахмут да падне това няма да промени хода на войната, тъй като от дълго време украинската страна е подготвила нови отбранителни позиции. Руската страна се пробва 8 месеца да превземе този град и в резултат на големите жертви, които даде е извънредно изтощена и съгласно анализатори това може да е краят на офанзивата.

 
Въпросът е символен, Бахмут се трансформира като Сталинград. Някаква фиксация за съветската страна да показва някакъв триумф, защото от лятото на предходната година няма нито един важен триумф.
Бахмут трябваше да бъде високомерен при започване на годината, с цел да може съветският президент да се похвали в своето слово за годишнината от войната, само че видяхме, че това не се случи. В средата на януари началникът на Генералния щаб Валери Герасимов беше назначен за началник на интервенцията и от тази позиция той е подложен на огромен напън. Особено в подтекста на загубите, които бяха докладвани на другото направление, където Русия влага обилни сили – Вухледар, където бяха разрушени две елитни бригади от украинците.

Украинската страна се приготвя за огромна контраатака, да реализира забележителен пробив, с който да раздра съветските войски – да отдели войските в Донецка и Луганска област от тези в Крим. По този метод да прекъсне сухопътния кулоар, което ще сложи съветската формация в извънредно тежка обстановка.

Западът се пробва да достави оптимално количество въоръжение на Украйна, тъй че тя да бъде готова за едно доста контранастъпление, което съветската страна няма да може да осуети. Трудният въпрос ще е с поддръжката на тази техника.

 
Москва има доста уязвими места. По-лошо от остарялата военна техника е моралът на съветските сили. Проблемите с логистиката на Русия не престават да съществуват.
Пригожин се оплаква, че не му се доставят задоволително боеприпаси. Този скандал непрестанно затихва и избухва, което подсказва съществено противоборство сред него и въоръжените сили. Пригожин се пробва да ускори смисъла и имиджа на частната военна компания „ Вагнер “ в съветското общество.

Предимството на Русия все още, с изключение на хората, с които разполага, е опцията за удари от дълбочина на цели в Украйна. Нещо, което за момента украинската страна не може да си разреши.

Очевидно на съветската страна ще ѝ се наложи нов кръг от готовност.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР