Руските сили нанесоха въздушни удари по цели в Източна, Южна

...
Руските сили нанесоха въздушни удари по цели в Източна, Южна
Коментари Харесай

Лавров за Северна Корея: Отношенията ни достигнаха качествено ново стратегическо ниво

Руските сили нанесоха въздушни удари по цели в Източна, Южна и Северна Украйна. Това оповестиха военните в Киев. Няма данни за жертви. Военновъздушните сили оповестиха, че за ударите по промишлени, инфраструктурни, цивилен и военни обекти са употребявани 17 разнообразни оръжия, в това число балистични и крилати ракети и ударни безпилотни самолети. Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че Европейски Съюз би трябвало групово да продължи да оказва финансова поддръжка на Украйна и в бъдеще, само че потреблението на спомагателни средства не е решение в дълготраен проект. А президентът на страната Володимир Зеленски благодари на своите съдружници и на бойците, защитаващи Украйна.
Благодаря на всичките ни бойци. Колкото по-успешни са нашите войни, колкото по-голям прогрес се реализира на фронта, колкото по-значителни загуби понасят съветските войски, толкоз по-скоро ще можем да върнем сигурността във всички наши градове и села.
Володимир Зеленски - президент на Украйна

Министрите на външните работи на Русия и Северна Корея се срещнаха в Пхенян за диалози, които се чака да се съсредоточат върху методите за подсилване на военните им връзки. По време на приемната тирада Лавров съобщи, че благодари на Северна Корея за мощната ѝ поддръжка във войната в Украйна.
След историческата среща сред президента Путин и ръководителя по държавните въпроси Ким Чен Ун на 13 септември можем решително да кажем, че връзките ни са достигнали качествено ново стратегическо равнище.
Сергей Лавров - министър на външните работи на Русия

По-късно стана ясно, че Русия ще изпрати 27 тона филантропична помощ на цивилните в линията Газа от територията на Египет. Руската филантропична помощ ще бъде предадена на представители на египетския Червен полумесец.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР