Руските сили извършиха нов ракетен удар срещу украинска инфраструктура в

...
Руските сили извършиха нов ракетен удар срещу украинска инфраструктура в
Коментари Харесай

ISW: Расте разнобоят между Пригожин и армията

Руските сили направиха нов ракетен удар против украинска инфраструктура в цялата страна. Украинският общоприет щаб заяви на 18 февруари, че съветските сили са изстреляли 16 ракети, ориентирани към гражданска инфраструктура в град Хмелницки и Украинск в Донецка област (на към 30 км западно от град Донецк).

Украински военни чиновници оповестиха, че украинските системи за противовъздушна защита са свалили две ракети " Калибър " от четирите, изстреляни по-рано денем, само че не оповестиха общия брой на прихванатите ракети към края на деня.

Украинските публични лица също по този начин не разгласиха информация за вида ракети .

Това се показва в ежедневния разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).
 Зеленски: Русия продължава с нападенията против цивилни
Зеленски: Русия продължава с нападенията против цивилни

На 17 февруари 2023 година, тя нападна 10 области на Украйна

Украинското нуклеарно дружество " Енергоатом " заяви, че две съветски ракети са прелетели рисково покрай Южноукраинската атомна електроцентрала (АЕЦ).

Руски новинарски издания желаеха Русия да извърши " ответни удари ", които систематично ще са ориентирани към електрическата инфраструктура, поддържаща украинските атомни електроцентрали (АЕЦ) , с цел да принудят Украйна да извърши спешно прекъсване на своите АЕЦ . Известното съветско издание Readovka с публика от съвсем 1,7 милиона клиенти съобщи, че съветските сили би трябвало да дадат приоритет на " извеждането от употреба " на външната електрическа инфраструктура на АЕЦ с вярата, че това ще докара до спешно прекъсване на АЕЦ в Украйна.

Readovka не упорства за директни удари върху атомни електроцентрали, а за удари против подстанции, защото масираните ракетни удари на Русия не са постигнали стремежи резултат - украинското държавно управление да капитулира.

ISW няма други доказателства, че Русия обмисля сходен курс на деяние, само че отбелязва, че сходни дейности са вероятни.

Руската войска продължава да се сблъсква с разнообразни проблеми - измежду които противоречиви уволнения, неизплащане на контрактувани хонорари и неприятна дисциплинираност. 

Руското министерство на защитата (МО) заяви за уволнението на военния представител на Донецката национална република (ДНР) Едуард Басурин като част от формалната метаморфоза, което  провокира нова вълна от рецензии на съветски блогъри
 ISW: Руското МО гълтам
ISW: Руското МО гълтам " националните милиции " на ДНР и ЛНР

Кремъл продължава с пропагандата

Някои блогъри обявиха, че прочистването ще утежни морала на съветските бойци и ще подкопае поддръжката за съветската военна върхушка. Финансистът на " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че новината би трябвало да е подправена агитация, защото уволнението на командирите на ДНР и ЛНР би било недопустимо . Пригожин евентуално ще употребява този епизод в продължаващата си осведомителна контраатака против съветското МО.

Кремъл продължава да не извършва предходни финансови обещания към доброволческите сили. Този неуспех евентуално ще има пагубни последствия в дълготраен проект за разширението на армията. Руското министерство на защитата (MO) се опита да ги приложи при набирането на резервисти доброволци за тригодишна договорна работа, започваща през есента на 2021 година Тогава бе препоръчана незначителна финансова отплата от 4000 до 9000 рубли (около $54 до $122) на месец с други изгоди, само че тази самодейност се провали съвсем незабавно. Руската администрация също по този начин прави невероятно доброволците, които са се включили напролет и лятото на 2022 година, да получат документи, доказващи, че са взели участие в бойни дейности - нужни за приемане на обещаните им заплащания. 
 Пригожин се хвали, че основал плантация за тролове против грубата агитация на Запада
Пригожин се хвали, че основал плантация за тролове против грубата агитация на Запада

Съединени американски щати считат, че Агенцията за интернет проучвания се е намесила в изборите им през 2016 година

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров наподобява е отхвърлил предлагането на Пригожин да взе участие в осведомителна акция против съветското МО. Това допуска, че тази акция може да не успее да възвърне отслабващото въздействие на Пригожин. Кадиров евентуално е дал отговор на потвърждението на съветското МО, че чеченските формирования ще следват заповедите на всеки пълководец, назначен от съветския президент Владимир Путин. Пригожин съобщи на 18 февруари, че групата " Вагнер " не е подчинена на МО и " няма нищо общо с съветската войска ". Различните настройки на Пригожин и Кадиров по отношение на Министерството на защитата в последно време вършат мощно усещане.

Украински публични лица слагат под въпрос способността на съветската войска да организира атака в цяла Донецка област. Говорителят на Украинските сили за защита в Таврийското оперативно направление Олексий Дмитрашкивски съобщи на 18 февруари, че съветските сили евентуално стартират да губят инерция по този сектор от фронта.
 Камала Харис от Мюнхен: Русия извърши закононарушения против човечеството в Украйна
Камала Харис от Мюнхен: Русия извърши закононарушения против човечеството в Украйна

Времето не е на страната на Путин

Друга тематика е Мюнхенската конференция по сигурността и изявленията за Украйна от западни политици. 

Вицепрезидентът на Съединените щати Камала Харис разгласи на 18 февруари, че Съединени американски щати са открили, че Русия е направила закононарушения против човечеството в Украйна.  Харис означи, че съветските сили принудително са депортирали стотици хиляди хора от Украйна в Русия, в това число деца.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън добави, че Съединени американски щати резервират определянето на закононарушения против човечеството за " най-явните закононарушения ".

Руските управляващи не престават да преследват жителите за хипотетични саботажи. Сибирският клон на Радио Свобода заяви на 17 февруари, че полицията в Канск, Красноярски край, е изтезавала преподавател, задържан за опорочаване на реклама за военна работа, с вярата да го принуди да признае за палежа на 24 септември във военна работа за регистрация и набор в Канск.

Руски правозащитен план съобщи на 17 февруари, че регионалният съд на Махачкала, Дагестан е глобил локален гражданин със 150 000 рубли (около 2027 долара) - минус 50 000 рубли (около 676 долара) като заем за времето, прекарано в пандиза по време на следствие - за митинг против мобилизацията през септември 2022 година

Украинският общоприет щаб заяви на 18 февруари, че съветските сили обстрелват цивилни региони под съветски надзор, с цел да дискредитират украинските сили измежду жителите на окупираните региони.
 Доклад упреква Русия във военно закононарушение поради отвлечени украински деца
Доклад упреква Русия във военно закононарушение поради отвлечени украински деца

Най-малко 6000 деца са били отведени в лагери за проруско образование

Рамзан Кадиров похвали съветските старания да употребяват украинските деца като средство за русификация на окупираните региони. Кадиров похвали началника на Министерството на вътрешните работи на чеченския Кучалойски регион Рустам Агуев за това, че е взел дъщерята на украинско семейство в Донецка област под свое " застъпничество ".

ISW по-рано заяви, че съветските стратегии за наложително осиновяване, схемите за евакуация и стратегиите за " почивка " на децата може да съставляват нарушаване на Конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид и да съставляват по-широко изпитание за етническо пречистване. Съветникът на администрацията на Херсонска област Сергей Хлан съобщи на 17 февруари, че съветските сили последователно уголемяват зоната на насилствена евакуация за жителите на Херсонска област на източния (левия) бряг на река Днепър от 15 км на 30 км.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР