Руските полкове от Крим, Брянск, Ростов влязоха в Украйна и

...
Руските полкове от Крим, Брянск, Ростов влязоха в Украйна и
Коментари Харесай

Александър Проханов: Слава тебе, Господи! Аллах акбар!

Руските полкове от Крим, Брянск, Ростов влязоха в Украйна и ударите на тежките колони раздрусаха света. И светът стартира да се посипва. Посипват се фасадите на градовете, раздвижват се основите на континентите. Старият свят изтърсват своята кожа и под нея се появява невиждана, небивала структура на новото, неведомо човечество, ужасяващо със своята загадка, вцепеняващо със своята непредвидена поява.

Светът се разрушава на части, както арктическият лед се напуква с хрупкане, когато от океана изплува великански „ Борей “ - несъразмерен, голям, заобиколен от дъги от полярни паунски опашки. Часът удари и светът смъкна маската си. И стремежите на пророка бяха въплътени: „ Водата пристигна, чудовищният Наутилус на Русия излиза от бездната “.

Двадесет и първи век се трансформира в съветски век. Тази лепкава маса, наречена нова Русия, която беше заседнала върху руините на руската страна, тази картина избледнява, измива се от пороите на съветската стихия. Отново от черната пропаст на съветското безвремие се издига същинската, изконна Русия, замислена от Господа като империя сред три океана. Съхранявайки измежду своите гори, хребети и огромни реки, измежду храмове, дворци и бараки, най-съкровената съветска същина - фантазията за могъщо, цветущо, божествено заслужено царство, където няма мрачевина, а единствено лъчезарната светлина. Тази съветска фантазия, помрачена от невиждани премеждия, ужасни провали и рухване в бездната, всякога извеждаше Русия от безвремието, създаваше от нея велика страна.

Днес Русия, изхвърлена от историческите си граници, ранена, окървавена, минава в контраофанзива – атакува Запада, възстановява историческото си време, историческото си завещание.

В Русия се води жестока борба. Милиардерите, избягали от Русия, губейки несметното си благосъстояние, своите вили, яхти, дворци, спонсорират кремълската „ партия на мира “, упорстват за преустановяване на военните дейности, пожелават проваляне на Русия, с цел да спасят неправедните си благосъстояния, с цел да се върнат в Русия и да смучат нейните петрол и газ, диаманти.

Противопоставят му се от тежки съветски индустриалци – ръководители на корпорации, доставящи танкове и самолети на фронта, закърпващи дупки от глобите, мобилизирайки съветски инженери, мениджъри, бизнесмени за основаване на нова суверенна стопанска система, изтръгвайки я от унизителния низък глобализъм.

За една нощ лека популация със злобен език от смеещи се и артисти, язвителни обвинители, злобни мразещи, изтънчени русофоби избягаха в Израел. Приличат на маймуни, които са се качили на върха на палмово дърво и оттова плюят, крещят, хвърлят кокосови орехи по голямо, величествено стадо слонове, преминаващо изпод.

Руската просвета, удушена, удушена в газовите камери след 1991 година, в този момент, когато демократичната тирания се пропука, тази просвета стартира да се издига отдолу под желязната плоча, гледа на света с твърдо проникващи очи, насочва своите художници, писатели, артисти накъде покрай Харков и съветски батальони се бият в Одеса. Тази битка е жестока, както и битката на съветския народ за фантазията си, за своите олтари, за своите прагове и люлки е била жестока през всички епохи.

Западът е освен потокът от тежки гаубици и „ Джавелин “, изпратени в Украйна. Не единствено парламенти и министър-председатели, въвеждащи един по един безкрайни антируски наказания. Не единствено телевизионни магнати, които превзеха ефира, трансформирайки европейските нации в тълпи от брутални безсмислени русофоби. Западът е голямо, мистериозно, хилядоизмерно образувание, състоящо се от разследващи организации, военни заводи, интелектуални щабове, вълшебен центрове, религиозни и метафизичен кръгове, скрити структури, които съдържат античната демонична концепция за международно владичество, концепцията на силата - тази, сатанинска, с която демонът изкушаваше Христос на хълма.

Западът и Русия са несъвместими, както фантазията на Запада и съветската фантазия са несъвместими. Американската фантазия, както я дефинираха неоконсерваторите, е град на рид, палат, издигнат на върха на планина, откъдето се вижда целият обуздан свят, върху който валят крилати ракети при положение на непокорство.

Руската фантазия е храм на рид, на небесния рид на съветската история, състоящ се от нашите победи, провали, огромни несгоди и трансформации. И на върха на този рид има не цитадела, не барикада, а удивителен храм. Куполите на този храм допират кристалното синьо. И тази лазурна, божествената светлина във всички епохи се излива в нашите фамилии, гарнизони, университети, преодолявайки дълбокия мрак, не позволявайки да загинем.

Днес в света се бият съветският храм и американската цитадела. Руският храм в час на неволя и принуждение се трансформира в цитадела. Западът и Русия се вкопчиха в безмилостна борба. Ние ще спечелим тази борба, тъй като храмът е по-силен от крепостта, тъй като светът е умислен като естетика, а не принуждение, като правдивост, а не безредие.

Днес съветските батальони, пробивайки защитата на украинските войски, пробиват стената на американската цитадела. И съветска буря, съветска светлина, ще избухне в тази дупка. Руската фантазия ще победи. Слава тебе, Господи! Аллах акбар!

Превод: В. Сергеев

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР