Руските окупационни сили започнаха да използват в Украйна бомби ODAB-1500,

...
Руските окупационни сили започнаха да използват в Украйна бомби ODAB-1500,
Коментари Харесай

ВВС на Украйна бие тревога заради руските бомби

Руските окупационни сили започнаха да употребяват в Украйна бомби ODAB-1500, които са в положение изцяло да унищожат 9-етажна постройка. За това сигнализира представителят на командването на Военновъздушни сили Иля Евлаш, представен от украинската осведомителна организация УНiАН. Според него съперникът разполага с извънредно доста бомби с тегло 1500 кг.

Toй добави, че руснаците употребяват тези бомби, с цел да лишат съперника си от противовъздушна защита.

Според него главната задача на Украйна в този момент е смъква носителите на такива бомби. Става дума за изтребители Су-34 и Су-35, разясни Евлаш.

" Разбира се, това е много сложна задача, само че ние показахме, че можем да изпълняваме такива извънредно комплицирани интервенции. Това изисква избрани условия. Най-важното е, че имаме потребност от по-разнообразни западни системи. За страдание, в този момент не можем да ги произвеждаме сами и разчитаме на нашите сътрудници “, добави той.

Военният сътрудник на BILD Юлиан Рьопке неотдавна разкри, че Русия е нанесла удар по Украйна за първи път с тежката авиобомба ODAB-1500. Това оръжие може да порази огромна повърхност. Според Рьопке руснаците са хвърлили такава бомба над село в Сумска област.

В същото време обаче началникът на Главното разследващо ръководство Кирил Буданов отхвърли тази информация. Той означи, че врагът е употребявал тези бомби и преди.

Междувременно някогашният началник на Службата за външно разузнаване на Украйна ген. Николай Маломуж сподели пред УНiАН, че идващите съветски офанзиви може да са комбинирани. Врагът ще употребява освен ракети " Калибър ".

" Стратегията на Русия в тези терористични офанзиви е всеобхватна. Те нормално нанасят удари с балистични, крилати ракети и шахеди (б.а. ирански дронове). Наистина, те също имат ракети " Калибър " в запас, само че имам вяра, че ударите няма да бъдат единствено тях, тъй като ние имаме опит в унищожаването им “, сподели още той пред телевизионния канал FREEDOM.

Според него руснаците ще нападат мощно инфраструктурата. На първо място задачата ще бъдат енергийните уреди, съобщи генералът.

" Те желаят да ни лишат освен от електричество, само че и да подтиснат духа на хората, тъй че мирните жители да страдат. Русия има вяра, че от боязън и при честен крах, украинците ще се извърнат против управляващите, с цел да договарят “, прибавя той.

Междувременно съветският боен анализатор Борис Рожин разяснява какви са вреди след ударите по Днепопетровската Водноелектрическа централа.

От наличните фрагменти можем да заключим, че главните удари са на 1-ви, 2-ри и 5-ти енергоблок на водноелектрическата централа. Въз основа на мощността на бойната глава на ракетата и точността на нейното заличаване е явно, че изумените елементи не могат да бъдат ремонтирани или възобновени.

7-ми и 8-ми енергоблок обаче получиха минимални вреди. Конструкцията наподобява е относително непокътната (с изключение на леките повреди по фасадата).

Останалите – 3-ти, 4-ти и 6-ти енергоблок очевидно се нуждаят от ремонт, защото са развалени от взривната вълна, пожара и осколките. Най-вероятно може да бъдат заменят обособени елементи, само че в действителност може да бъдат възобновени.

За ВЕЦ-1 е известно, че е имало един удар в непосредствена непосредственост до машинната зала, само че това няма да повлияе на цялостното действие на нейните хидроагрегати, които апропо са 10.

Междувременно съветският телеграм канал „ Операция Z: Военкоры Русской Весны “ разгласява видоклип, с цел да покаже по какъв начин няколко пленени бойци от „ Азов “ си признават за убийствата на цивилни жители, само че се оправдават за зверствата с това, че били получили заповеди от директните си началници.

Артем Ступницки, който бе хванат по време на боевете в Мариупол и наказан на 25 години непоколебим режим, споделя, че командирът му го е принудил да убие граждански, а самият той, несъмнено, не е желал да направи това.

„ Казаха ми: довърши го. Страхувах се и се подчиних на старшия офицер. На масата имаше нож, взех го и ударих този мъж три пъти в региона на корема, индивидът падна на колене, встрани и умря ”, споделя той.

⚡️Ukraine attacks a factory producing Iranian " Shahed " drones in Russia`s.

Passing 1,200 km from???????? border, the hit production lines and dormitories.
????: Russian Telegram channels
— Rubryka - Solutions from Ukraine (@RubrykaEng)
В същото време Русия заяви за набези с дронове против заводи в Татарстан, на повече от 1100 км от границата Украйна, и съобщи, че при ударите са ранени хора.

" Нападения с дронове бяха осъществени против фабрики в Татарстан в Лелабуга и Нижнекамск ", заяви пресслужбата на татарския водач Рустам Минниханов в Telegram.

ТЕМА преди 2 часа 750 преди 1 ден 981 преди 1 ден 955
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР