Руските наемници от Вагнер твърдят, че са превзели Соледар в

...
Руските наемници от Вагнер твърдят, че са превзели Соледар в
Коментари Харесай

Русия твърди, че Соледар е превзет от наемниците на Вагнер

Руските наемници от " Вагнер " настояват, че са завладяли Соледар в Донецка област. Пръв за това заяви командирът им, така нареченият " готвач " на Путин - Евгений Пригожин, който разгласява фотокадри с бойците оот украинския град.

" Подразделенията на " Вагнер " взеха под надзор цялата територия на Соледар. В центъра на града е формиран казан, в който се водят боеве. Броят на пленените ще бъде оповестен на следващия ден ", заяви и краткотрайният началник на района, който РФ анексира с референдум - Денис Пушилин. По думите му градът се намира под контрола на непризнатата Донецка национална република.

Руските медии оповестяват новината, както и украинските. Зам.-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр акцентира, че в Соледар не престават тежките боеве, а съветските окупанти понасят огромни загуби, оповестява УНИАН.

Соледар се намира не в обграждане, а в полузахват, съобщи съветникът на президента Зеленски - Алексей Арестович в телевизионно изявление, цитира го украинското издание " Политика ".

Междувременно съветският и украинският омбудсман се срещнаха в Турция.

Руският омбудсман Татяна Москалкова и украинският омбудсман Дмитро Лубинец са се срещнали и са разискали въпроса за филантропичната помощ, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на Москалкова в " Телеграм ".

" Обсъдихме въпроса за даване на филантропична помощ за жителите на двете страни ", се споделя в изказването, осведоми Българска телеграфна агенция.

Преди срещата, състояла се в Турция, пък Лубинец съобщи, че главната тематика на диалозите ще бъде " завръщането на нашите герои и героини ", визирайки замяна на пленници.

Предварително бе обявено, че срещата ще се състои в Анкара, където Москалкова дойде за присъединяване във форума " Бъдещето на човешките права в 21-и век ".

През декември Москалкова съобщи, че Русия и Украйна водят договаряния по отношение на опциите за взаимно предаване на цивилен лица, във връзка с които има възбудени каузи за осъществени закононарушения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР