Русия в момента изпитва недостиг на работна ръка, който се

...
Русия в момента изпитва недостиг на работна ръка, който се
Коментари Харесай

Лондон: Русия обмисля трудова мобилизация

Русия сега изпитва дефицит на работна ръка, който се трансформира всериозен проблем в някои браншове, заяви Министерството на защитата на Англия в последния си разследващ отчет.

По оценки на самостоятелната съветска медия " Известия Русия ", през 2023 година в страната имаше дефицит на 4,8 милиона служащи. Например, транспортната и логистичната промишленост в Русия не съумя да запълни 25% от свободните си работни места за водачи на камиони през 2023 година

Недостигът на работна ръка е най-малко частично породен от войната на Русия в Украйна, която докара до готовност на части от работещите в популацията и емиграцията от някои квалифицирани експерти, които напуснаха страната в опит да избегнат пращането на фронта.

Недостигът на работна ръка е остър и от въведените ограничавания върху заетостта на мигранти след на 22 март 2024 година в Москва. Заради дефицита на работна ръка, група парламентаристи преглеждат допустимо изменение на съветския кодекс на труда . Ако то бъде признато, това би означавало, че непотребната работна мощ може да бъде преместена под държавен контрол на работно място което няма задоволително работна ръка.

Преместванията ще бъдат краткотрайни и служащите ще бъдат прехвърляни единствено с тяхно единодушие . Въпреки че смяната не е принудителена, тя съставлява евентуален ход към трудова готовност.
 Със закон Украйна позволи пандизчии да се бият на фронта
Със закон Украйна позволи пандизчии да се бият на фронта

Увеличават се глобите и за нарушавания на мобилизационните правила
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР