Руските медии не спират да коментират назначаването на Михаил Мишустин

...
Руските медии не спират да коментират назначаването на Михаил Мишустин
Коментари Харесай

Защо Путин назначи за премиер чиновник-милиардер с неясни доходи

Руските медии не стопират да разясняват назначението на Михаил Мишустин за министър председател на Русия. Кой е той и от кое място го изкопаха, не престават да се питат мнозина. Все повече въпроси се задават и за неговото благосъстояние и първокласни парцели, които до момента не са декларирани, и които изплуваха около заемането на втория по господство пост.
Истинска сензация е разкритието, че Мишустин има дом в Москва, който е 900 кв.м. Сравняват го с замък, още повече, че става дума за първокласно осъществяване. Намира се в баровския квартал Рубльовка, в затворения комплекс „ Катон вей “. Дворното място е над пет декара. Тази облага на Мишустин, съгласно специалисти, коства към 600 милиона рубли.

До този дом на новия министър председател се намира парцел на името на децата на Мишустин, който е над 10 дка и коства към 200 млн рубли. За да избегне ударите на закона някогашният началник на данъчното ръководство на Русия, е записал част от парцелите си на своята майка Луиза и на сестра си Наталия.

Целият парцел на Мишустин е 26 дка и се прави оценка от брокери на 1 милиард рубли. Това прави към 16,4 млн $!

Новият министър председател има и различен дом, който се прави оценка за към 68 млн рубли. Този парцел той получава от страната, само че след време го пререгистрира като частна благосъстоятелност, притежавана от децата му. Как това е станало се изяснява с обстоятелството, че Мишустин две години е бил шеф на имотния кадастър на страната.

И в този момент е горделив притежател на първокласни жилища, дребен парк, басейни и тенис кортове.

Разбира се медиите питат, от кое място новият министър-председател има над милиард, с цел да тъне в разкош, откакто цялата му кариера е на държавен чиновник с държавна заплата.

Обяснението на самия министър председател е, че брачната половинка му Владлена има частен бизнес и тя е изкарала всички милиони. С бизнес тя се занимава от девет години и по калкулации политически наблюдаващи е печелела годишна заплата 700 пъти по-висока от междинната за страната! Изумителното е, че на нейно име няма рагистрирана нито една компания. Не е известно и какъв е тъкмо бизнесът, с който изкарва облаги от 4-5 милиона $ на година.

И трите деца на фамилията учат в най-скъпите колежи в Швейцария.

Още по-голяма тайнственост е, за какво Мишустин не е заявил имотното положение на фамилията, откакто самият той е бил началник на данъчното ръководство и е преследвал тези, които са укривали приходи. Медии напомнят негови изявления като това: „ Русия е привлекателна за непознати вложения с прозрачността на данъчната система “. Цинично и лицемерно, разясняват анализатори.

Изданието OBOZREVATEL е съумяло да открие, че децата на новия любим на Путин учат в Institut Le Rosey в град Рол, в кантона Во, Швейцария. Таксата за един възпитаник на учебен срок е 40 000 швейцарски франка, което прави близо милион рубли. Мишустин има три деца.

В едно от първите си изказвания пред медиите Мишустин даде обещание да пресметна тъкмо какъв брой са бедните в Русия и да обезпечи парична помощ за тях.

Много съветски жители се възмущават от назначението на Мишустин и задават въпроса: Не знае ли президента Путин, че в случай че държавен служител е милиардер, значи е за пандиза, а не да ръководи държавното управление на страната.

Разбира се, че Путин е наясно с тайните и подозренията за корупция към приказното благосъстояние на индивида, който смени на поста Дмитрий Медведев. Според анализатори обаче той му е необходим по две аргументи: първата е, че заради необяснимото си замогване Мишустин ще бъде дисциплиниран реализатор, тъй като е наясно, че даже един неверен ход ще го изпрати „ на топло “. И второ: Мишустин има богата информация за финансовото положение на висшия чиновнически и политически хайлайф, както и на съветските олигарси. С това той е доста скъп за президента.

Мишустин ще е министър председател до приключване президентския мандат на Владимир Путин, който по всяка възможност по-късно ще поеме поста министър-председател с новите компетенции, които Народното събрание ще му даде посредством ремонти в Конституцията. По този метод Путин ще продължи да е абсолютният стопанин на голямата страна.

Според депутата Павел Грудинин Мишустин е човек на Путин, само че не е човек на народа. Освен това е станал прочут с изказванието за бистрота на налозите и с цялостната неяснота на своите...

Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР