Руските кредитни институции преминават към китайски банкомати след отказа на

...
Руските кредитни институции преминават към китайски банкомати след отказа на
Коментари Харесай

Руските банки преминават към китайски банкомати

Руските кредитни институции минават към китайски банкомати след отхвърли на американските компании да доставят и обслужват банкоматите, създадени от тях, написа вестник „ Известия “.

Според данни на Централната банка, през първото тримесечие на 2022 година броят на банкоматите в Русия е намалял от 190,5 хиляди на 187,5 хиляди. Паркът от такива устройства в страната покрива потребностите на жителите, счита, вицепрезидентът на Асоциацията на банките на Русия Алексей Войлуков. Според него кредитните институции разполагат с аварийни елементи, съставни елементи и консумативи за банкомати или към този момент са уредени доставките им през трети страни, тъй че до края на годината няма да има проблеми с банкоматите.

След това банките ще би трябвало да проучат нови благоприятни условия, в това число китайско съоръжение. То обаче е много характерно и към момента има дребен опит в работата с него на съветския пазар, означи специалистът.

Мрежата от банкомати на Ak Bars Bank преди този момент се състоеше от банкомати от Съединени американски щати, само че в този момент кредитната институция интензивно минава към банкомати, създадени в Китай, сподели неин представител пред изданието. Той посочи, че през 2022 година Ak Bars организира търг за доставка на устройства за приемане на пари в брой - спечери го GRG от Китай, а първите банкомати ще се появят в мрежата през септември. От Пощенска банка оповестиха, че в мрежата им към този момент има банкомати, създадени в Китай.

VTB тества устройства за самообслужване, в това число от задгранични производители, по-специално от Китай, споделиха от банката. Те означиха, че тази година възнамеряват да проведат пилотни планове за потреблението на нови типове устройства в няколко офиса.

Обмислят опцията за закупуване на банкомати на китайско и корейско произвеждане и в банката „ Зенит “, показа неин представител, като акцентира, че като се вземе поради времето за тестване, те могат да се появят не по-рано от четвъртото тримесечие. Освен това те обмислят опцията за закупуване на китайски или корейски банкомати в UBRD в бъдеще.

Покупката на банкомати от нови производители е позволена и в Сбербанк, „ Откритие “ и Новикомбанк, споделиха техни представители. Кримската RNKB означи, че от 2018 година купуват банкомати от една от другарските страни, само че не посочи коя. На собствен ред Novikombank заяви, че кредитната институция следва политиката на заменяне на вноса и затова не преглежда закупуването на задгранично съоръжение.

Централната банка на Руската федерация дава на кредитните институции лист с банкомати, които са тествани от Банката на Русия и се предлагат за закупуване и употреба. Сред тях, с изключение на NCR и Diebold Nixdorf, са корейската компания ATEC, японската Oki и китайската GRG.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР