Руските космонавти Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков откриха люка на

...
Руските космонавти Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков откриха люка на
Коментари Харесай

Руските космонавти излязоха в открития космос

Руските космонавти Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков откриха люка на стиковъчния отсек "Поиск " на Международната галактическа станция /МКС/ и излязоха в открития космос в границите на подготовката за скачването с многофункционалния лабораторен модул "Наука ", съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Изходния люк на сегмента "Поиск " беше отворен. Първи в открития космос излезе Куд-Сверчков. Американските астронавти осъществяваха поддръжката на съветските членове на екипажа от борда на МКС.

Руският екип ще престои отвън станцията 5,5 часа. Космонавтите са в скафандри "Орлан-МКС ", единият от които е с червени лампази (на Рижков), а другият - със сини (на Куд-Сверчков).

Първата задача на космонавтите ще бъде да ревизират шлюзовата система на дребния проучвателен модул "Поиск ". Те ще се опитат да отворят изходния люк, който не е бил отварян от 11 години.

По-рано извънбордовите работи се осъществяваха през стиковъчния отсек "Пирс ", само че през 2021 година той ще престане да действа преди идването на модула "Наука ". Екипът също ще би трябвало да размени панела с регулаторите на течността в системите за терморегулиране на модула "Заря ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР