Руските компании се интересуват от българския пазар и искат да

...
Руските компании се интересуват от българския пазар и искат да
Коментари Харесай

Русия се интересува от българския пазар

Руските компании се интересуват от българския пазар и желаят да създадат взаимни предприятия. Това съобщи вицепрезидентът на Търговско-промишлената палата на Руската Федерация Владимир Падалко.

Той взе участие в Българо-руския капиталов конгрес, който е проведен от Българската комерсиално – промишлена палата (БТПП).

Над 100 представители на българския бизнес участваха в Българо - съветския капиталов конгрес, който се организира в постройката на Българската комерсиално - промишлена палата в София, оповестиха от БТПП.

На откриването бяха заместител - министърът на стопанската система Александър Манолев, посланикът на Русия в България Анатолий Макаров, изпълнителният шеф на Българска организация за вложения Стамен Янев, ръководителят на Българо - съветската търговско-промишлена палата Георги Минчев, ръководителят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и вицепрезидентът на Търговско- промишлената палата на Русия Владимир Падалко.

Нашите взаимни връзки са в напредък, означи Падалко. През предходната година в България почиваха над 500 000 руснаци, които похарчиха тук над $128 млн.. Радваме се на тази интензивност, тъй като към 3.5 млрд.евро са вложени в България от съветски компании, отпред, несъмнено е „ Лукойл”, а на второ място е „ Газпром”, напомни Падалко. Сега работим с съветските райони, а бъдещето на пазара ще зависи от това какъв достъп на потребителите осигуряваме до качествени артикули.

През първото полугодие на 2017 година износът ни за Русия бележи нарастване от близо 10% като възлиза на 324,5 млн. щ. д. Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев.

За същия интервал двустранният ни стокообмен с Русия се е нараснал с 35,4%, и възлиза на 1,8 милиарда щ.д., стана ясно още по време на събитието.

„ Въпреки позитивните данни за повишаването на взаимния ни търговски оборот през първите шест месеца на 2017 година, той не подхожда на капацитета на двете страни “, сподели Александър Манолев, представен от пресцентъра на Министерството на стопанската система. По думите му по тази причина сходни събития са доста значими като част от ограниченията за укрепване на икономическите връзки и основаване на директни контакти сред бизнеса от двете страни. Той означи, че е доста значима е и активността на двете комерсиално промишлени покои в този развой.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР