Руските комици разпространиха вчера 13-минутен аудиозапис, в който те успяват

...
Руските комици разпространиха вчера 13-минутен аудиозапис, в който те успяват
Коментари Харесай

Италианският премиер Джорджа Мелони падна жертва на руското комедийно дуо Вован и Лексус

Руските комици разпространиха през вчерашния ден 13-минутен аудиозапис, в който те съумяват да излъгват Мелони по време на телефонен диалог, в който единият от тях се показва за ръководителя на Комисията на Африканския съюз и въвлича италианския министър председател в прям разговор по отношение на войната в Украйна и миграцията.

Разговорът се е състоял на 18 септември, в навечерието на общополитическите диспути на високо ниво в границите на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, показват медиите. На тези диспути Мелони взе участие за първи път като министър председател и в речта си тя приказва главно за проектите на Италия за световно решение на казуса с противозаконната миграция, само че и за поддръжката за Украйна, на която италианският министър председател e корав покровител.

После в редица изявленията и изявления на срещата на Европейската политическа общественост и на неофициалната среща на върха на Европейски Съюз в Гранада, на срещата на групата на южноевропейските страни МЕД 9 в Малта и на Европейския съвет в Брюксел, Мелони непроменяемо засягаше още веднъж тези две тематики и повтаряше поддръжката си за Украйна и желанията на Италия да бъде на челно място в намирането на общо и световно решение на миграционния феномен. А в това време в края на септември френският президент Еманюел Макрон съобщи взаимност с Италия по отношение на миграционен напор.

В телефонния диалог на Мелони с Вован и Лексус италианският министър председател споделя по отношение на Украйна, че има много отмалялост измежду европейските водачи по отношение на войната на Русия против тази страна, показва " Политико ". Това самопризнание не е изненадващо. То идва в миг, в който самият украински президент Володимир Зеленски в изявление за " Тайм " установи, че има безсилие от войната в Украйна, заливащо като талази Европа и Съединени американски щати.

В диалога с Вован и Лексус обаче Мелони разяснява също, че украинската контраатака бележи непретенциозен прогрес и не е трансформирала фундаментално обстановката в Украйна - признание, което надали ще се понрави на Киев. Мелони споделя още, че с цел да се откри излаз от цялата тази обстановка, тя има хрумвания, само че ще ги оповести в подобаващия миг.

Италианският министър председател се оплаква и от неналичието на поддръжка за Италия, подложена на миграционен напън. Тя загатва, че Макрон не й вдигал телефона, когато му звъняла по този въпрос.

" Те всички си мислят, че Италия би трябвало да реши този проблем сама. Това е един доста малоумен метод на мислене ", споделя Мелони.

Вован и Лексус обявиха, че Мелони е била много откровена с тях за разлика от други водачи, които те са въвличали в този жанр смешки. Привърженици на Мелони споделят, че тя е споделила всичко, което фактически мисли и споделя и по време на редица изявленията за италиански и западни медии, или в нейни речи в Народното събрание и на интернационалните конгреси.

От канцеларията на Мелони разгласиха изказване през вчерашния ден, в което не скриха разочарованието си от това, че тя е била излъгана от шарлатанин, показал се за ръководител на Комисията на Африканския си съюз и свързал се с нея в миг, в който тя работела интензивно за подсилване на връзките с африканските водачи, с които тя организира значима среща в коридорите на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации, показват италианските организации АНСА и " АДН Кронос ".

Въпреки опита да бъде накарана Мелони да изрече неуместни изречения, в диалога с Вован и Лексус тя е повторила същината на позицията на италианското държавно управление и макар провокациите тя е удостоверила цялостната поддръжка на Рим за Украйна и дефинирала главните линии на италианската политика за справяне с противозаконната миграция, показаха представители на канцеларията на дипломатическия консултант на Мелони, допълват АНСА и " АДНКронос ".

Джованбатиста Фацолари, непосредствен помощник на Мелони, пък означи, че клопката, който й е бил организиран, е илюстрация на изнервеността и отчаянието на Москва по отношение на хода на войната в Украйна, оповестява италианското аналитично издание " Декодe 39 ". Мелони не e паднала в клопката на съветските пропагандисти и е удостоверила италианската линия на поддръжка за Украйна и за спазването на интернационалните закони, добави Фацолари.

Политикът от антисистемното " Движение 5 звезди " Лука Трамини разяснява, че посредством шегата на Вован и Лексус Италия се е трансформирала в посмешище за света. Той дефинира случилото се като неуместно и укори Мелони, че пред двамата съветски шегаджии е съобщила поверителни информации. Италианският анализатор Матео Бранди пък разяснява, че е била задоволителна една телефонна смешка, с цел да бъде принуден един европейски водач да признае неуспеха на НАТО в Украйна.

Според Никола Ювинале, правист и геополитичеки анализатор, случилото се демонстрира равнището на просветеност на италианското разузнаване, позволило двамата съветски комици да проведат дълъг телефонен диалог с Мелони под непозната идентичност.

Вован и Лексус, двамата комици, подиграли се този път с италианския министър председател, са Владимир Александрович Кузнецов и Алексей Владимирович Столяров, напомнят италианските медии АНСА, " Скай ти джи ком 24 ", " Фан пейдж " и " Фато куотидиано ". Кузнецов е роден през 1986 година в Новоросийск, а Столяров е роден година по-късно в Екатеринбург. И двамата са някогашни публицисти.

От 2016 година дуетът води програмата " Звонок " по съветската телевизия Ен Ти Ви, добавя " Фато куотидиано ". Дуото е профилирано в телефонни смешки с известни персони. В предишното двойката е съумяла да изпързаля и Михаил Горбачов, Ангела Меркел, Реджеп Тайип Ердоган, Елтън Джон, Кристин Лагард, Джон Маккейн, принц Хари, Джоан Роулинг, Хуан Гуайдо, Джером Пауъл, Бен Уолъс, Виталий Кличко, Александър Лукашенко, Доналд Тръмп, Анжей Дуда, Педро Санчес, Хенри Кисинджър, напомнят италианските издания.

В родината си те също са нанасяли шегаджийски удари, устройвайки капани на опозиционни фигури и персони, оспорващи съветската външна политика. За двамата комици се приказва, че са свързани с съветските секрети служби и че са пропагандисти на съветската политическа линия, само че те отхвърлят това в изявление за италианския " Република " още през 2016 година Тогава те се обрисуват като патриоти и питат какво неприятно има да демонстрират по този метод патриотизма си. Същата година дуото споделя, че в никакъв случай не би скроило телефонна смешка на Владимир Путин.

Сред личностите, за които тандемът се е представял, са били Петро Порошенко, Грета Тунберг, Володимир Зеленски, Владимир Путин, Денис Шмигал, Дмитрий Песков, Еманюел Макрон и доста други. Двойката разчита не толкоз на положителната реплика на известни персони, с цел да измами други известни персони, а на резултата от изненадата.

По време на телефонните диалози известни фигури се усещат поласкани, че други известни персони ги търсят и приказват пред тях искрено, отбелязва " Фато куотидиано ".

Сред най-известните смешки на Вован и Лексус е тази, която тандемът устройва на английския артист Елтън Джон през 2015 година, откакто той подлага на критика обстановката с правата на ЛГБТ общността в Русия. Тогава двойката комици се показват за Путин и Песков пред артиста, а той се хвали с извършения диалог с тях в обществената мрежа Инстаграм, като споделя, че е приказвал с съветския президент и с представителя на Кремъл за правата на хомосексуалистите в Русия.

След това Вован и Лексус разкриват какъв подбив си създали с него. През 2022 година тандемът подвел тогавашния английски министър на обраната Бен Уолъс, че приказва с украинския министър председател Денис Шмигал по отношение на упоритостите на Киев да се снабди още веднъж с нуклеарни оръжия, напомнят " Фато Куотидиано " и " Фан пейдж ".

Вован и Лексус са лъгали в предишното Тръмп и принц Хари, че приказват с Грета Тунберг, Ердоган и Меркел, че приказват с Порошенко, Дуда, че приказва с Макрон, Кристин Лагард и Джоан Роулинг, че приказват със Зеленски, показва АНСА.

Миналия месец Вован и Лексус са се свързали с испанския министър председател Педро Сачес, чиято страна в този момент е ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз. Пред него един от двамата комици се показал за водач на африканска страна, който лобира за връщане на съветските банки в системата Суифт, само че Санчес се посочил изрично корав по този въпрос и отказал да спомага по какъвто и да е метод за това.

Той също така подчертал, че е недопустимо да се оставя Русия да играе основна роля в размирния африкански регион Сахел и е настоял, че би трябвало да се върне конституционния ред в Нигер. Санчес разговарял с мнимия африкански водач и за следствията от излизането на Русия от черноморската зърнена договорка, показва АНСА.

Фалшивият телефонен диалог на Мелони с Вован и Лексус не е първата подправена обстановка, в която бе забъркана италианската премиерка напоследък. Преди броени дни стана ясно, че тя е завела дело в италианския град Сасари против татко и наследник, които са основали подправено порновидео с нейно присъединяване, оповестиха италианските медии. Сумата от 100 000 евро, които Мелони поискала като общетение от двамата, ще бъдат предоставени след това от нея за идеята за битка с домашното принуждение.

След раздялата си с италианския публицист Андреа Джамбруно, в основата на която стояха скандални негови изявления, документирани отвън ефир, ликът на Мелони бе замесен в пародийна реплика на известната реклама на италианската верига супермаркети " Еселунга ", в която основни настоящи лица са разведени родители и тяхното дете.

Преди това италианската журналистка Сабрина Гуцанти пък по италианската телевизия " Ла Сете " описа за подправен пародиен телефонен диалог с Мелони, от който ставало ясно, че италианската премиерка харесвала повече компанията на представители на левицата, тъй като те били доста по-възпитани и образовани за разлика от съпартийците й от дясната партия " Италиански братя " и точно поради това журналистът Джамбруно се представял за последовател на левоцентристите в началото, когато се опитвал да завоюва любовта й.

Пак по телевизия " Ла Сете " режисьорът Алесио Марцали направи подправено изявление с Мелони, в което я пита по какъв начин се усеща и й споделя, че я намира за помръкнала след една натоварена седмица, в която всички говореха за раздялата й с колегата й. В отговор на което във подправеното изявление Мелони споделя, че се усеща по този начин като че ли е изгубила 30 години от живота си.

А по телевизия " Нове " в програмата " Ке движение ке фа " италианската актриса Лучана Литицето, която води постоянна сатирична графа, прочете подправено писмо, адресирано до Мелони и до Джамбруно. В него на Мелони тя споделя: " Направи добре, че го разкара (Джамбруно) ". После добавя " Дори не бяхте едно обичайно семейство, тъй че си спестихте развода ". А след това декларира " На всеки се е случвало да се влюби в простак, като споделям " простак ", с цел да не бъда неучтива ".

В същото писмо Литицето споделя на Джамбруно, че тъй като журналистът носи три мъжки имена - Андреа, Джан и Бруно, това изяснява и остатъка на тестостерон, който той показал в скандалните записи отвън ефир, довели до края на връзката му с Мелони.

После добавя, че да бъдеш сътрудник на една жена, която не гали хората с перце и която избира да приказват за нея като за министър председател, а не като за премиерка, също не е било елементарно за Джамбруно, само че това не оправдава думите му, изречени във въпросните записи, тъй като те отразяват какво става в главата му.

В медийното пространство се появиха и модифицирани публични фотоси от срещи на Мелони с Джо Байдън и Володимир Зеленски, на които тя споделя на двамата " Как не те срещнах по-рано ", като тези думи са тъкмо думите, употребявани от някогашния й сътрудник към журналистка в скандалните записи отвън ефир, които бяха разтълкувани като страдание от негова страна, че е привързан с италианския министър председател.

А още преди няколко години италианската актриса и певица Друзила Фоер (алтерегото на артиста и артист Джанлука Гори) разгласила в обществените мрежи пародийно видео, в което сякаш дава препоръки по телефона на Мелони по какъв начин да бъде по-привлекателна за хората, с които поддържа връзка.

Как ще реагира в този момент Мелони на измамата на Вован и Лексус? Обикновено италианският министър председател не обръща внимание на пародиите по неин адрес. Но тя заведе дело против италианския публицист и публицист Роберто Савиано за клюка поради обиди, които той изрече в ефир по неин адрес, когато говореше преди няколко години за твърдата антимиграционна политика на италианската десница.

Мелони наскоро заведе дело и против вокалиста на английската група " Пласибо " Брайън Молко, когато той я назова фашистка и расистка по време на фестивал край Торино това лято.

Критици на Мелони в този момент разясняват по отношение на шегата, устроена й от Вован и Лексус, че тя най-сетне е схванала какво е изпитал Андреа Джамбруно наскоро. Мнимият телефонен диалог бе публикуван месец и половина по-късно от датата на провеждането му, в комфортен миг, в който поради абсурда с Джамбруно, италианският министър председател се озова в неловко състояние в Италия в допълнение на рецензиите, отправяни против нея във връзка първата година от идването й на власт и по отношение на проектобюджета на държавното управление й за идната година.

Същото се случи и с журналиста Джамбруно предишния месец. Тези дни в изявление за " Кориере каузи сера " Антонио Ричи, основателят на телевизионната емисия " Стриша ла нотиция ", която излъчи по италианската телевизия " Рете 4 " (част от медийната империя на клана Берлускони " Медиасет " ) извънефирните вербални гафове на Джамбруно, призна, че въпросните записи датирали от юни.

Ричи очаквал, че Джамбруно ще направи по-късно още сходни гафове, които да бъдат записани. Но това не се случило. Джамбруно направи през този интервал гафове в ефир, за които обаче той на откри за належащо да се извинява, а в противен случай заприказва за погрешно пояснение на думите му и за независимост на словото и на медиите. След което италианското издание " Ки " разгласява изявление с Джамбруно, която приличала повече на беатификация на журналиста, съобщи Антонио Ричи.

В тази обява сред прочее Джамбруно споделя, че не получава никакви заповеди от Мелони по отношение на журналистическата си работа и загатва, че двамата може би са се оженили скрито. Никъде той не показва страдание за позволените гафове в ефир. Това точно предиздвикало Ричи да извади нескрито записите с изявления на журналиста отвън ефир, които са низ от груби смешки, мачистко държание, опити за упорито ухажване на колежка, подмятания за извънбрачна спекулация, предложения за секстройка или четворка, обиди към тези, които подлагат на критика гъстата му коса, тъй като му завиждат за нея и за работата му на публицист като цяло.

Ричи отхвърля кланът Берлускони да е знаел за желанията му да нанесе удар против Джамбруно в подобаващия миг и споделя, че самичък взима решенията какво ще се излъчва в програмата му.

След появяването на записите с Джамбруно се появи също подправено медийно наличие, обвързвано с него. Първо в интернет се завъртя видео, основано благодарение на изкуствен интелект, в което подправен Джамбруно споделя, че въобще не е печален от раздялата с Мелони.

Създателят на видеото - консуматор на обществените мрежи на име Елвис Туша, описа, че по този метод е желал да предизвести какъв брой рискови са подправените вести, създавани с изкуствен интелект, в случай че той бъде употребен по погрешен метод.

Появи се и фалшив фотография, в която някогашният италиански министър председател Силвио Берлускони (починал през юни) назовава Джамбруно " Синът, който съм си мечтал да имам ".

Сега измамата, която Лексус и Вовак са устроили на Мелони, също насочва вниманието към тематиката за подправеното наличие в медиите и за това по какъв начин този жанр фалшив би могъл да навреди на репутацията на даден политик.

Разговорът на Мелони с подправен политически водач би могъл да има отзив върху двустранните връзки на Италия с Украйна, на Европа с Украйна, на Запада с Украйна, както и върху връзките сред страните членки на Европейски Съюз по миграционния въпрос, в частност на тези сред Италия и Франция.

От друга страна записът на диалога на Мелони с Вован и Лексус, оповестен в медиите, както записите с отвън ефирните гафове на някогашния сътрудник на Мелони, пораждат диспути за вредата, която подобен жанр записи, за които основното настоящо лице в тях не подозира, че се вършат на негов тил, биха могли след това да се отразят върху репутацията на този нищо неподозиращ човек.

В случая с Джамбруно скандалните записи му костваха кариерата на ефирен водещ, макар че той остава част от публицистичния екип на предаването, което водеше. Но тези записи частично опетниха и името на негова колежка, на която насочва двусмислени смешки и мнения.

Когато на 27 октомври италианският артист и режисьор Роберто Бенини навърши 71 години, мнозина си спомниха думите му: " Хората виждат, чуват и приказват. Но виждат зле, чуват малко и приказват доста ". Тези думи мнозина възприеха като използвани към оня миг за абсурда с журналиста Джамбруно, само че ден след клопката на съветските артисти, устроена на Мелони, последната част от думите на Бенини може да се разтълкува и като предизвестие " Внимавай какво, какъв брой и пред кого приказваш! ", адресирано към политиците.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР