Руските журналисти, които бяха убити в Централноафриканската република (ЦАР), са

...
Руските журналисти, които бяха убити в Централноафриканската република (ЦАР), са
Коментари Харесай

Убитите в ЦАР журналисти разследвали руски наемници

Руските публицисти, които бяха убити в Централноафриканската република (ЦАР), са работили по следствие за съветски наемници в чужбина , оповестиха техни сътрудници, представени от АП.

 В Африка са убити трима съветски публицисти
В Африка са убити трима съветски публицисти

Разследване за армията " Вагнер " в ЦАР

Репортерите са убити при засада по-рано тази седмица до град Сибю в ЦАР. Местните управляващи оповестиха, че публицистите са открити мъртви , откакто са били отвлечени от към 10 мъже с тюрбани, които са говорили на арабски език.

Руският опозиционер Михаил Ходорковски написа във " Facebook ", че публицистите са сътрудничели в проверяващия му план с история, озаглавена " Руските наемници ".

Андрей Конякин, основен редактор на Центъра за ръководство на следствия на Ходорковски, съобщи, че репортерите са се пробвали да разкрият информация за частна съветска компания в региона на сигурността , която е работила в африканската страна, както и за ползите на Русия там.

Руски и непознати медии оповестяват, че името на компанията е " Вагнер " - военна група, която е свързвана с предприемач, който е доближен на президента на Русия Владимир Путин.

Конякин добави, че Орхан Джемал, Кирил Радченко и Александър Расторгуев са пътували към северната част на страната, с цел да беседват с представител на Организация на обединените нации . Журналистите са носили със себе си няколко хиляди щатски $ в брой, с цел да финансират престоя си в ЦАР, както и скъпи камери и друга техника.

Той съобщи пред АП, че главната версия все още е, че убийствата са вследствие на обир , само че той е песимистичен и мисли, че офанзивата е обвързвана с следствието им.

" Това е направено по доста показателен метод ", счита Конякин и изрази удивление за какво нападателите не са покрили следите си, за какво не са скрили автомобила и са оставили водача жив.

Ако са взели всичко от тях, за какво са ги умъртвили , попита той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР