Руските инвестиции у нас са основно в имоти. Това заяви

...
Руските инвестиции у нас са основно в имоти. Това заяви
Коментари Харесай

Стамен Янев след разпита: Не знам кои руски инвеститори у нас са със златни паспорти

Руските вложения у нас са главно в парцели. Това съобщи шефът на Българската организация за вложения Стамен Янев и посочи, че организацията не подтиква тази активност и не я предизвиква, съобщи Българска телеграфна агенция.

Янев бе на разпит в постройката на Националната Следствена работа, където престоя към два часа. Инвестиционните планове с съветски капитали са доста малко. Големите вложители у нас, сертифицирани от организацията, са немски компании и като цяло от Западна Европа, изясни Янев. Сферите, в които България предизвиква влагането на средства, са нововъведения, IT, мехатроника и други

Агенцията за вложения не взе участие в процедурата по издаване на статут за непрекъснато престояване, българско поданство или визи, сподели Янев. Той уточни, че в ръководената от него институция няма информация какъв брой от съветските вложители у нас са получили " златни паспорти ". След удвояване на влагане във финансови активи, вложителите имат право да аплайват за българско поданство. Няма по какъв начин финансовият актив да реализира комерсиална активност, уточни Стамен Янев.

Агенцията няма достъп до специфични регистри, няма достъп до банкова загадка. Заявителят в процедура по българско поданство има обвързване да уведомява организацията за промени в събитията. Така инспекцията е единствено по документи, изясни Янев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР