Руските и турските войски прекъснаха втория си съвместен патрул по

...
Руските и турските войски прекъснаха втория си съвместен патрул по
Коментари Харесай

Русия и Турция прекъсват втория военен патрул в сирийския Идлиб

Руските и турските войски прекъснаха втория си взаимен патрул по автомагистрала М4 от изток на запад в сирийската провинция Идлиб заради опасения за сигурността, заяви Reuters, представен от Ахвал Нюз, базирайки се на изказване на съветското Министерство на защитата.
Русия и Турция бяха принудени да съкратят първия си взаимен патрул в района на 16 март, откакто стотици хора блокираха пътя и по-късно се изкачиха върху патрулиращите бронирани машини.
Русия съобщи, че патрулът е бил пресечен от " размирен провокации ".
Съвместните патрули са част от съглашението за преустановяване на огъня, подписано на 5 март от съветския президент Владимир Путин и неговия турски сътрудник Реджеп Тайип Ердоган.
То гласи преустановяване на сраженията в Идлиб сред подкрепяните от Турция размирен сили и сирийската военна мощ, подкрепяна от Русия.
Сделката има за цел да откри кулоар за сигурност, разпрострян се на към 6 км северно и южно от западната автомагистрала М4, който свързва Латакия и Саракиб.
Същевременно, специфичният делегат на Организация на обединените нации за Сирия прикани през днешния ден за неотложно оповестяване на помирение в цялата страна, с цел да може да се положат всички старания за справяне с ковид.
В своето изказване Гайр Педешен моли за освобождение по филантропични съображения на огромен брой арестувани и отвлечени лица и за достъп на медици до пандизите, с цел да се окаже нужната здравна помощ на пандизчиите.
Разпространението на болестта из Сирия основава предпоставки за висока смъртност измежду популацията, изтощено от деветгодишна война, а разорените лечебни заведения и претъпканите бежански лагери може да ускорят предаването на болестта, споделиха през вчерашния ден лекари и филантропични чиновници, означи Reuters.
В неделя държавното управление в Дамаск разгласи първия случай на болест след появяването на непотвърдени известия за регистрирани, само че укрити от управляващите случаи. Властите отхвърлиха изказванията за укриване на случаи.
Сирийските управляващи вкарват от на следващия ден, 25 март, полицейски час в цялата страна като мярка за надзор на разпространяването на ковид, съобщи държавната осведомителна организация САНА, представена от ТАСС.
Полицейският час ще трае от 18 часа вечерта до 6 часа сутринта, уточни държавната комисия за битка с инфекцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР