Руските и беларуските военновъздушни сили започнаха съвместни учения на фона

...
Руските и беларуските военновъздушни сили започнаха съвместни учения на фона
Коментари Харесай

Дежа вю: Русия и Беларус започнаха съвместни военновъздушни учения

Руските и беларуските военновъздушни сили започнаха взаимни учения на фона на опасения в Украйна за евентуални съветски офанзиви, които може да бъдат осъществени от територията на Беларус , съобщи ДПА.

Всички военновъздушни бази, полигони и подразделения за противовъздушната защита на Беларус са задействани в ученията, заяви беларуското министерство на защитата и добави, че задачата на взаимните тактически учения е да се усъвършенства бойното взаимоотношение.

Беларус, която граничи с Русия и Украйна, е непосредствен съдружник на Москва, само че не е директно въвлечена в съветската инвазия в Украйна. Киев показва опасения, че  Русия може да предприеме офанзиви през беларуската граница, както го е правила в началната фаза от съветската инвазия. Беларуският президент Александър Лукашенко акцентира, че не желае да бъде замесен във война, въпреки Украйна да възприема Беларус като част от спора, показва ДПА.

Русия е разположила хиляди бойци в Беларус и наскоро трансферира военно съоръжение на нейна територия , отбелязва организацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР