Руските емигранти се оплакват от проблеми заради санкциите. Банките блокират

...
Руските емигранти се оплакват от проблеми заради санкциите. Банките блокират
Коментари Харесай

Дори за критиците на Путин в чужбина всички врати бяха затворени

Руските емигранти се оплакват от проблеми поради глобите. Банките блокират сметките им единствено тъй като имат съветски фамилни имена.

По-специално, Евгений Чичваркин, който от дълго време живее във Англия, се сблъска с подобен проблем. Той сподели пред Reuters, че е блокирана негова сметка в една от швейцарските банки. В коя - Чичваркин не сподели. Но той сподели, че сметката е била открита с съветския му паспорт.

Съпругата на писателя Георгий Чхартишвили (Борис Акунин) Вероника Воронина също се сблъска с проблеми. Тя не съумя да изпрати пари в поддръжка на украинските бежанци от първия път. Воронина беше извикана в клон на Barclays Bank за персонална среща. Съпругът й, което е особено, не е имал подобен проблем.

Според юриста Боб Амстердам, банките отхвърлят да откриват и поддържат сметки за съветски клиенти. По негово мнение, „ те затварят вратите за руснаците на национална основа “.

И освен банките – съгласно Боб Амстердам водещите адвокатски адвокатски фирми в Лондон също отхвърлят на съветските клиенти.

„ Четем за хора, които анулират концерти на Чайковски, за хора, ограбващи съветски хранителни магазини. Това е Лондон 2022. Как стигнахме до това толкоз бързо? “ – пита се брачната половинка на Евгений Чичваркин, бизнесдамата Татяна Фокина.

Струва си да се означи, че в тази ситуация става дума за хора, които от дълго време са се позиционирали като съпротива на съветския президент Владимир Путин. Същият Чичваркин е прочут с острите си рецензии и забележки към Путин.

Но, както се оказва, това безусловно не е задоволително, с цел да се избегнат проблеми в актуалната обстановка. Служителите в английските банки и юристите в адвокатските адвокатски фирми изцяло не са наясно с обстоятелството, че отхвърлят да служат на критиците на съветския президент.

По-рано съоснователите на Алфа-Банк Михаил Фридман и Пьотър Авен се оплакаха от проблемите. Срещу тях бяха наложени наказания. Но и Фридман, и Авен откровено не схващат за какво. Прекарахме толкоз години, с цел да станем свои, общувахме с политици и предприемачи, учредихме награди - само че всичко това се оказа цялостна небивалица и въобще не оказа помощ за отбягване на наказания. В същото време нито едните, нито другите желаят да изоставен Лондон, макар че са безусловно притискани да го създадат от английските управляващи.

А министър председателят на Полша Матеуш Моравецки изясни разбираемо повода за протичащото се. Според мнението на който русофобията към този момент е мейнстрийм. И никой няма да си дава труда да вниква дали тази или онази фигура е за или срещу Путин. Стига и съветската фамилия.

Превод: Европейски Съюз

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР