Руски войници са разстреляли седем украински военнопленници край Бахмут, предаде

...
Руски войници са разстреляли седем украински военнопленници край Бахмут, предаде
Коментари Харесай

Руски войници са екзекутирали седем украински военнопленници край Бахмут

Руски бойци са разстреляли седем украински военнопленници край Бахмут, съобщи ДПА, като цитира изказвания на публични представители на украинските управляващи.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12803
Екзекуцията е била осъществена в събота покрай завладения от Русия град Бахмут в източната част на Донбас, заяви нощес в " Телеграм " украинският комисар по правата на индивида Дмитро Лубинец. Той се базира на видеозапис, на който се вижда по какъв начин украинските бойци се предават " с вдигнати ръце ".

" Руснаците е трябвало да ги вземат в плен, само че вместо това са ги разстреляли безмилостно ", сподели той. " Подобна екзекуция е военно закононарушение ", добави Лубинец.

Този случай би трябвало да бъде регистриран като следващо нарушаване на интернационалното филантропично право от страна на съветските сили, акцентира той, написа Българска телеграфна агенция.

Лубинец желае неотложно да се обърне публично към Организация на обединените нации и Международния комитет на Червения кръст. Той упрекна съветските въоръжени сили, че " не се интересуват " от Женевските конвенции или обичаите и разпоредбите на войната.

Само преди няколко дни съветски бойци бяха упрекнати, че са екзекутирали минимум шестима ранени украински бойци, които не са могли да бъдат евакуирани в точния момент по време на завладяването на Авдеевка – град в Донецк, за който се водиха яростни боеве. В този случай Киев се базира и на видеозапис от дрон.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР