Руски военни инструктори в Централноафриканската република (ЦАР), заедно с централноафриканската

...
Руски военни инструктори в Централноафриканската република (ЦАР), заедно с централноафриканската
Коментари Харесай

Какво правят руските военни инструктори в ЦАР

Руски военни инструктори в Централноафриканската република (ЦАР), дружно с централноафриканската войска, правят нарушавания на човешките права в страната, излиза наяве от годишен отчет на специалисти на Организация на обединените нации, представен от Франс прес.

Твърденията в отчета на Организация на обединените нации, направен от специалисти на организацията, натоварени със задачата да наблюдават за спазването на оръжейното ембарго, наложено на ЦАР, са в прорез с изказванията на Москва, че инструкторите не са въоръжени и не взимат присъединяване в сражения.

Докладът удостоверява подозренията, че съветските инструктори, за които постоянно се твърди, че са наемници от съветската частна военна компания " Вагнер ", играят много дейна роля в спора в ЦАР.

Те са били забъркани в " несъразмерна приложимост на мощ, безразборни убийства, огромно окупиране и грабежи на учебни заведения и филантропични организации ".

През последните месеци имаше няколко случая, в които " сините каски " на Организация на обединените нации имаха контакт с тези наемници (насочване на оръжия против представители на Организация на обединените нации, претършуване на коли, заличаване на дрон на ООН), което ускори напрежението в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации сред Русия и останалите му членове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР